Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výtvarný talent

Od: vikina* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, už jsem sem jednou psala o podobném problému. Jak mám pořádně poznat výtvarný talent?. Chci na uměleckou školu, ale prostě nevím jestli na to mám, třeba nedokážu nic namalovat bez předlohy. A bojím se že mě to přestane bavit. Třeba, když se mi obrázek povede tak jsem ráda a baví mě to, ale když jsem nespokojená tak mě to stáhne dolů a nechce se mi už nic kreslit :/

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

2x

Jak už jsem tady několikrát psala.. Na jakoukoliv uměleckou školu bych už podruhé nešla, sváže tě to v představě vyučujícího, být tebou, docházej max na kroužky, vystavuj na internetu, maluj si doma - vystuduj normální školu, jak se dostaneš do ateliéru pod vyučujícího, konzultace a kritiky tě pak často donutí dělat to, co tě vlastně ani nebaví...

BTW... co znamená "nedokážu nic namalovat bez předlohy"? Stačí ti krajina, nebo postava před sebou, nebo musíš mít vysloveně fotku a obkresluješ? ..

vikina*
hodnocení

Myslíte, že je lepší jít třeba na obchodku, nebo tak? A mít kreslení jako koníček?. Krajinu namaluju jakkoliv, ale postava mi někdy dělá problém ať na fotce i na živo :)

tlapka*
hodnocení

1x

Ahoj, lepší bude zajít třeba do ZUŠky nebo nějakého podobného zájmového útvaru, kde se tě chopí někdo, kdo má srovnání s ostatními a zkušenosti. Ten by tě mohl odhadnout lépe. Jestli ale neumíš nakreslit nic bez předlohy - jakože nemáš fantazii a nic tě nenapadne nebo potřebuješ vzor, abys ho nakreslila "dobře"? To by mohl být problém, protože kreativita a fantazie je v těchto estetických oborech velmi důležitá.

Přestat bavit tě může cokoli, od výtvarničení po studium práv. V každém oboru se najdou úspěšné i neúspěšné a náročné okamžiky. Takže být tebou, zaměřím se hlavně na jejich přijetí a zvládání. :) Kdybys místo kreslení třeba vařila, taky se ti nepovede každé jídlo na jedničku s hvězdičkou. Hlavní je si tím nenechat zkazit radost z celého vaření, poučit se a zkusit to znovu a lépe. :)

iz*
hodnocení

0x

ZUŠ zmíněná v první odpovědi je dobrá volba. Nechceš-li rovnou na ZUŠ, poraď se napřed s vyučujícím výtvarné výchovy na ZŠ.

dejavu*
hodnocení

0x

Vikino, můžeš sem dát pro představu nějaký obrázek své krajiny, která se ti hodně povedla? Dík.

eulalie*
hodnocení

0x

Jak poznat výtvarný talent? Hlavně tím, že máš v sobě takové pnutí, že prostě malovat musíš, že je to tvůj způsob sebevyjádření. Všechno okolo je pak už naučená rutina. I na umělecké škole se přeci musíš naučit, jak a co malovat, kreslit - např. perspektiva apod. Ale ty do základního vědění o umění musíš pak přidat kus sebe, abys byla jedinečná a tvoje dílo taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]