Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnocení učitele

Od: kantor odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, poraďte mi prosím, jak se coby rodič můžu bránit, když nesouhlasím s nespravedlivým oznámkováním písemky od učitele? Stížností přímo u něj ve škole na své dítě nejen ukážu, ale určitě se nevyhnu kantorově "pomstě.." Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A podle čeho soudíte že je písemka nespravedlivě známkovaná? co když podle stejného klíče známkuje i ostatní žáky?

hodnocení

0x

Hezký dotaz -) Jde o to, co vlastně chcete? Stěžovat si zpoza rohu a hlavně zůstat v anonymitě? Ó, jak české...

Ale k věci - když se mi nelíbí hodnocení práce mých dětí, tak si vyslechnu verzi potomka, pak se zeptám učitele. Podotýkám - zeptám, zatím není řeč o stížnosti. Obvykle se člověk dozví ,,mírně´´ odlišné informace. Pokud přesto nesouhlasím s hodnocením, řeknu to učiteli / ce do očí. Až na pár vyjímek to vždy fungovalo, došli jsme k řešení (přezkoušení a pod) Pokud však řešení s učitelem nalézt nelze, jdu za ředitelem - tam si to vyříkáme v triu - ředitel, učitel, já. To zatím stačilo, nebylo třeba vyšší stupeň - obor školství, inspekce a pod. S nějakou mstou jsem se nesetkal, dnes je doba taková, že už i základky nahání žáky, takže si dávají bacha, aby o některého nepřišli přeřazením na jinou školu. Jedině snad s vyjímkou, pokud jde o nesnesitelného fracka, toho se každý rád zbaví.

dejavu*
hodnocení

0x

Jestli to byl ojedinělý exces, neřešila bych to. Známka až tak důležitá není v časovém horizontu, i když pocit nespravedlnosti dovede pěkně potrápit. Za pár let se nikdo nebude zajímat o to, jaké měla dcera nebo syn známky, podstatné bude, jestli je šťastná a spokojená.

Některé učitelky nejsou moc profesionální a když na ni vlítnete s bandurskou, mohla by se dceři mstít a to za to nestojí, jestli je ve škole šťastná. Můžete tam zajít s tím, že tomu nerozumíte, aby vám to učitelka vysvětlila, ale udržet se a nepohádat se s ní. Písemku jsme neviděli též, nelze posoudit, kdo má pravdu.

Pokud je to nějaký dlouhodobý problém mezi dítětem a učitelem, pak je potřeba to řešit jinak, ale moc o tom nepíšete, takže nemohu víc zatím poradit.

iz*
hodnocení

0x

V čem je podle Vás hodnocení učitele nespavedlivé? Nemůže jít o nedorozumění?

Mohl byste sem vložit opravenou písemku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]