Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bakalářská práce

Od: jessie* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

začínám s bakalářkou na téma Ochrana životního prostředí v právu Evropské unie, ale mám problém s výzkumnou otázkou. Nevím, kam se mám s prací dál zaobírat. Předem děkuju.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Proč jste si vybrala téma Ochrana životního prostředí v právu EU? Co Vás na něm zajímá, co o něm chcete zjistit a kam se chcete posunout?

miklous*
hodnocení

2x
Zdravím. Napadá mě pár otázek, které podle mého stojí za rozvinutí. Třeba Vás některá bude inspirovat:
Problematika obchvatů měst z pohledu práva versuz ochrana přírody... Ochrana životního prostředí v okolí dálnic... Mizení živočišných i rostliných druhů... Možnost zavedení pojmu "hrubé národní štěstí" (inspirace v Bůtánu) do evropské legislativy...
Držím palce, ať se nápady jen hrnou. ;) M

dejavu*
hodnocení

2x

V souvislosti s tím jsem narazila na dva problémy - jednak je to množení a vypouštění druhů zvířat, které u nás nemají přirozeného nepřítele a do naší přírody nepatří a škodí a decimují naše druhy. Po odchytu takového zvířete se ho záchranné stanice nechtějí ujmout, protože není vzácné, chovatelé o něj nestojí. Je to legislativní díra - u nás je problém s nutriemi, norky a želvami nádhernými, dokonce kolegové odchytili i psíky mývalovité a mývaly, kdy pak začíná nekonečný kolotoč, co s takovým zvířetem, které nikdo nechce a všichni se tváří, že neslyší. O želvách nádherných jsem mluvila s jihočeským pracovníkem výzkumného biol. pracoviště, který problém přednesl na konferenci záchranných stanic. Nikdo k tomu ani necekl, žádná se toho neujala a nikdo to neřeší. Teraristé tyto vodní želvy vypouští do naší přírody, kde decimují vzácné čolky, již téměř v každém rybníku a řece je najdete. Přizpůsobení těchto želv je obrovské. Napřed přes zimu mrzly, poslední roky už přežívají, pak se soudilo, že nejsou schopny se zde rozmnožovat a letos se už našla i jejich vejce. Takže je otázkou času, kdy se tu začnou i množit. :(

Druhý problém je plýtvání dotacemi EU, co se děje ve skutečnosti s dotacemi na úpravu krajiny. Ministerstvo životního prostředí i v souvislosti s povodněmi vypsalo program s hlavním cílem: v rámci zadržení vody v přírodě především pomoci biologickému oživení. Nikoliv zafinancovat a postavit "vany"na výrobu tučných kaprů. Odborníci před osmi lety vyjeli po více jak stovce nově vzniklých nádrží. Přivezli truchlivé, ale pro Česko typické, zjištění: zhruba tři čtvrtiny veřejných prostředků byly zneužity. Celý pořad je zde. Myslím, že navrhnout zlepšení kontrolních mechanismů, kterými EU bude prověřovat využítí dotaci, by se určitě dalo. Protože některé tyto rybníky vůbec neměly vzniknout a nechápu, kdo to schválil a jak je možno to takto zneužívat.

ceskatelevize.cz/...

doplněno 12.11.14 08:43:

Tyhle želvy jsem fotila na Dyji v Lednickovaltickém areálu, je jich tam asi 8 a ta samotářka je z Úval, tam je jich nyní už 6

Bakalářská práce
Bakalářská práce #2

paw*
hodnocení

0x
Za vasim vedoucim jste uz byl?
jessie*
hodnocení

Ne, protože mu prvně musím poslat osnovu a tu výzkumnou otázku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]