Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Islámští fundamentalisté

Od: vikina* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mohl by mi někdo pár slovy vystvětlit co je to Islámský fundamentalismus? :D Mám to do zeměpisu a na netu je to hrozně odborně, že tomu špatně rozumím. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Islámský fundamentalismus se jako pojem začal vytvářet na počátku 70.let minulého století, a to v souvislosti s tehdejšími únosy letadel, atentáty a dalšími teroristickými činy, které byly úzce spjaty se střety na Blízkém východě; palestinsko-izraelský konflikt či libanonská válka jsou toho jasným důkazem. Během tohoto časového horizontu byl zahájen proces vytváření skupin, které navazovaly se stejnou ideologickou myšlenkou a prameny na egyptskou Asociaci muslimských bratří. Věřící se začali odvracet od státu a jeho správní politiky zpět k víře v představě lepšího života.

Zdroj: internet

paw*
Doplnim @strejc e. Dnes jsou fundamentaliste chapani jako ti, kteri prosazuji svou viru vsemi moznymi prostredky. Hlavne zbranemi a podobne. Zajimave je, ze v Koranu o tomto prosazovani viry neni ani slovo.
Ve zkratce, kdyz si vyhkedate krizove vypravy a zamenite slovo krestan za fundamentalista a krestanstvi za islam, tak jste na svem. Krizaci byli takovi rimskokatolicti fundamentaliste.
vikina*
hodnocení

ti, kteri prosazuji svou viru vsemi moznymi prostredky. - Tahle věta mi úplně ze všeho nejvíc pomohla a stačila :D potřebuju si to zapamatovat k písemce, děkuji :)

hodnocení

0x

Islámští fundamentalisté jsou ti, kdož opravdu věří v Boha.

Vždycky jich po světé pár běhalo. Významu nabyli až po návštěvě G. Bushe v Afghanistánu v roce 1973, kde jako šéf CIA domluvil spolupráci na jejich výcviku a vyzbrojování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma islám

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]