Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych zjistil jak je možné řešit problémy ve škole svého syna. Je mu 7 let, chodí do 2. třídy ve škole a velký problém je jeho chování a velmi špatný prospěch. V první třídě vše bylo v pořádku. Začátkem druhé třídy mu družinářka před dětmi řekla, že je tlustý a děti se mu začali posmívat. Vše se vyřešilo tím, že družinářka ze školy odešla. Ovšem syn začal být agresivnější na děti ve škole a začal se špatně učit. Je nesoustředěný, zapomíná věci ve škole i to co má udělat jako jsou základní věci - čepice, co mají za úkol, tužky apod. Doma je velmi nesoustředěný a některé jeho reakce jsou nevyzpytatelné. Opisuje 2 věty a udělá v nich 10 chyb. Při počítání a psaní výsledků na papír je 60 % chybných odpovědí. Když spolu sedíme a ty samé příklady mu dávám počítat z hlavy, tak neudělá žádnou chybu. Jinak doma pomáhá a ke všem aktivitám přistupuje s radostí a chce pomoci - mýt nádobí, vyluxovat, otřit prach, přinést uhlí apod. K jeho potrestání již nefunguje vůbec nic, od zákazů, odebrání mu věcí, nemoct chodit ven, ale ani když dostane na zadek. Nic nefunguje. Základní věci si není schopen zapamatovat - každý den zkontrolovat penál a ořezat tužky, uklidit si denně papíry z tašky apod.
Jinak je velmi upovídaný, skáče lidem do řeči, pořád mluví a někdy i naprosté nesmysly, některé věci 3x opakuje během dne.
Vyrůstá v neúplné rodině. Od jednoho roku se o něj prakticky sám starám, přičemž mi pomáhá matka, sestra a rodiče mé bývalé ženy. Před 2-mi lety se o něj začala zajímat i bývalá žena, ale do péče ho nechce, naopak bych řekl, že spolu docela dobře vycházíme.
Můžete mi pomoci?
Fredie
A už jsi s ním navštívil pedagogicko psychlogickou poradnu? Tam by ti měli poradit co se synem a dají ti i doporučení do školy pro učitelky. Jinak to chce opravdu svědomitý a vstřícný kontakt se synem a hodně trpělivosti ve všem. Možná v devíti nebo až v pubertě se vše změní k lepšímu.
Přeji hodně trpělivosti
Milý Fredie.
Právě druhá třída je nejčastější období, kdy se u dětí nejčastěji začne projevovat LMD (Lehké mozková dysfunkce) , Ta se projevuje jednak velkou hyperaktivitou, jednak poruchami učení o kterých píšete. Určitě doporučuji navštívit pedagogicko-psychologickou poradnu, kde buď poruchy učení vyloučí, nebo vás naučí jak s dítětem pracovat. Je to soubor poukynů a rad, které by synovi mohly velmi pomoci. Hodně dětí se naučí s poruchou bojovat a stávají se z nich velice úspěšní studenti (sama mám ve třídě 4 takové).
Pokud se nic takového neprokáže, pak bych určitě věc řešila se školním psychologem. Pokud se syn nebude do školy těšit, nebude ho bavit ani učení. Pokud se mu ve škole posmívají a nemá tam žádné kamarády, uvažovala bych o změně školy.
Hodně úspěchů a hlavu vzhůru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.