Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tsp muni

Od: tesnost* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, myslíte si, že se lze připravit na TSP na Masarykovy univerzitě? Mě příjde, že se na ně lze připravit, až na část testu s názvem Kulturní přehled, na tuto část se podle mě připravit nelze. Co myslíte vy?

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Všechno je o cviku, sice nemůžeš změnit své matematické nadání, logické či prostorové vnímání třeba o 60 %, ale když budeš dělat dostatečně cvičných testů, zvykneš si na typy úloh a můžeš s výsledkem poskočit třeba o 5 až 10 %, než kdybys neprocvičoval. Samozřejmě, ten kulturní přehled se dá připravit nejlépe, ale i to je ošemetné.

PS: A víš, že by v TSPčkách měly být nově také otázky z jazyků (teda spíše z jednoho, který si zvolíš, viz odkaz)? ( brnensky.denik.cz/...

tesnost*
hodnocení

Kulturní přehled se dá připravit nejlépe?

Ano, aspoň pro mě je jednodušší sledovat TV, číst noviny, zajímat se o dění, než se mořit s matematikou a nebo logickými úlohami. Ale to je silně indiviuální. Jestli máte názor, že se nejde na kulturní přehled připravit, tak jde, ale nesmíte začít měsíc před TSPčkama. Tak půl roku až rok před tím je ideální, začít se zajímat, číst časopisy, encyklopedie atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]