Nejste přihlášen/a.
Člověk se snaží přeplavat z jednoho břehu na druhý. Vzdálenost břehů je 60m a rychlost plavce je 0,5 m/s. Zjistěte proud, který odnese plavce do vzdálenosti 200m od početí plavby.
v1= 0,5 m/s
s1= 60m
s2= 200m
t=?s
v2=?m/s
Prosím pomožte mi Dostal jsem to ve škole jako úkol a nevím si rady... Děkuji
Plavec při této rychlosti překoná řeku za 120 sekund. Takže rychlost proudu je 200m za 120s, tedy 200/120 m/s. Vyděl si to na kalkulačce sám :P
Ono to není tak úplně jasné. to zadání. Pokud těch 200 metru je "snos", je to tak. Ale není vyloučeno, že ujde o délku plavby, šikmou délku, tedy dráhu. po které plave plavec složenou rychlostí, jejíž velikost bude odmocnina z 0,25 + v22. I když, v úloze je užito slovo "odnese". což by napovídalo imterpretaci @jethro .
doplněno 06.11.14 20:04:Po pravdě řečeno, skoro jistě to je tak, jak píše jethro, berte to spíš jako rýpnutí profesionálního šťourala.
Taky mě to napadlo, ale jako školní úloha by to bylo až příliš záludné. Učitelé tak komplikovaní nejsou (většinou)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.