Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střední škola v Praze?

Od: honzajs122 odpovědí: 4 změna:

Vzhledem k tomu, že příští rok neotevřou na nejbližší škole (SŠ) dceřin vysněný obor, zbývá pouze střední škola v Praze. Což je 200 km a z toho vyplývající intr...
Já jsme s tím celkem srozuměn, i když bych byl raději, aby byla blíž, ale dcera má ten obor vybraný už dva roky a jiný moc nechce. Ovšem maminka z toho docela vyšiluje a nechce o tom ani slyšet. Argumentuje tím, že je to PRAHA, bezpečnost, svody velkoměsta, že na to bude sama, že ten internát nedá a pod. A ať jde studovat něco jiného a ten obor si pak může dostudovat na VOŠ nebo Bc. a že tím bude mít lepší pozici na trhu práce.
Já zas nechci, aby byla dcera do něčeho nucena a studovala něco, co se jí nelíbí, jenom kvůli tomu, aby byla doma, pod dohledem maminky...
Dali byste dceru na školu, i když to bude tak daleko a bude mimo váš vliv a dohled?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Sám asi musíte nejlépe vědět, jak je Vaše dcera vychovaná, vyspělá, zda je to už rozumná slečna nebo ještě malé kuře. Ale v 15ti letech (odhaduji) je většina mladých lidí už docela samostatných.
Pokud své dceři důvěřujete, nechte ji v Praze studovat její vysněný obor.
Pokud jí nedůvěřujete, nechte si ji přivázanou pod dozorem doma a zamyslete se trošku i nad způsobem výchovy.
Uvědomte si ale, že nezvedené děvče může dělat problémy i doma. Jen když bude dál od maminky a tatínka, bude se muset snažit je řešit sama.

Jen ještě podotýkám, uvědomuji si že do průšvihu může sklouznout i sebelépe vychovaný potomek, že rodina nenese vždy viny za křivolaké cesty osudu svých dětí...

Jen můj názor...

honzajs122

Za její výchovu se rozhodně nestydím.
Pouze hledám nějaké argumenty na tvrzení, že Praha je nebezpečná, nebo nebezpečnější jako Brno, Ostrava a pod.

myse*

ahoj,

mám 15letou dceru na intru v Praze.

Nebála jsem se ji pustit, je dobře vychovaná, nedělá problémy, necourá po nocích (na intru mají vycházky do 8 a šmytec)

Myslím si, že Praha je nebezpečná úplně stejně jako jiné velké město. Prostě nebude courat tam, kde nemá, v noci a tak. Se školou stejně nebude mít moc volného času. Tyhle holky (myslím puberťačky) stejně zajdou do nejbližšího nákupního centra a tam tráví odpoledne. A v pátek po škole pospíší domů.

Nechala bych holku studovat co chce, aspon ji to bude bavit!

Prostudujte si stránky té konkrétní školy a ubytovací řád internátu, kde by holka byla. Doporučuji i tu školu navšítit v rámci dne otevřených dveří a navštívit i intr, abyste věděli.

Za mne doporučuji spíše menší internát, ne "velkotovárnu" o tisíci studentech. V Praze je možno i ubytovat dítě na jiném internátu než je ten školní dle výběru. Nedoporučuji internát Pramen (moc velký a neosobní)

filip17*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

to záleží jak moc dceři věříte, jestli je rozumná naopak si myslím, že jí to jen prospěje i mě prospělo, když jsem se musel na nějakou dobu odstěhovat od rodičů a rozhodně souhlasím s vámi, že by dcera neměla být nucena do stuida, do kterého se jí nechce. Může to udělat opačne a obor, který by chtěla maminka si přece také může dostudovat později :)

Ovšem jestli je dcerka snadno ovlivnitelná mohla by spadnou do průšvihu, ale vy znáte nejlíp vaši dceru, musíte vědet jestli to zvládne :)

doplněno 04.11.14 21:57:

Sám jsem také v Praze studoval a má to svoje pro a proti tak jako každé velké město, pro mě největší hodnotu mělo asi to, že jsem tam poznal spoustu zajímavých lidí, ale jako každý jsem si musel na začáku poslechnout pár blbů než jsem se k těm zajimavým lidem dostal :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]