Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejlépe začít?

Od: jokeer* odpovědí: 10 změna:

Hezký večer, měl bych pár otázek ohledně anglického jazyka a to ne na překlad nebo vysvětlení látky, ale na Vaše zkušenosti. Umět plynule anglicky začal být jeden z mých největších snů a chtěl bych se tomu nově věnovat jako jednomu ze svých koníčků. Angličtinu jsem se učil na ZŠ a pokračuji v ní i na SOŠ a jako každému na SOŠ tak i ke mně se bude přibližovat maturita. Chybí mi hlavně slovní zásoba a jedna z nejhorších věcí je pro mě výslovnost, jak ji vyslovovat tak ji i rozumět, rovněž složit nějakou složitější větu je docela problém, s čtením právě zaostávám ve slovní zásobě, když se objeví slovíčka, která ještě neznám. Jak a s čím bych měl začít? Zajímalo by mě také jak jste začínali Vy s učením? Jak často a jak dlouho jste se věnovali angličtině? Chtěl bych se angličtině začít věnovat naplno a konečně se někam posunout, dosud jsem to vnímal jako povinný předmět na škole, ale teď bych s tím chtěl začít něco dělat a konečně si pustit nějaký anglický film bez titulků nebo rozumět hudbě, kterou poslouchám, to je ten důvod proč se do toho chci pustit :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

2x

Sleduj anglické a americké filmy/seriály s českými titulky, tady dostaneš výslovnost. Pa třeba ... Najdi si anglickou písničku, která se Ti líbí, sežeň text na internetu, překládej si ji, zpívej podle textu a je to :), maturitu z AJINY jsem udělal a to jsme se vůbec nepřipravoval, stačilo mi tohle, nooo a pak se to nějak svezlo a pomohlo mi to i na VŠ v 5 semestrech s angličtinou :), tak směle do toho !

jokeer*
hodnocení

Díky, za radu. Ta písnička se mi zdá jako skvělý nápad, uvažuji dokonce i o tom, že bych si vybral nějakou zajímavou knížku a zkusil jí číst a zároveň si vypisovat slovíčka, kterým nerozumím a následně se je učil.

hoummy*

Nooo, knihu zkus, v knihovně si i půjčíš knihu, kde je výslovnost a český překlad na druhé straně :) ... z vlastní zkušenosti nepřekládat a číst poezii :-D, tedy něco jako Shakespeara :D, nejde to prostě v angličtině číst :D

hodnocení

2x

Existují i anglicky vysílající TV, že? (Pro zajímavost, velkou část svého vysílacího času má v angličtině německá stanice dw.de/... . )Jen nezapomeň na to, že anglická a americká výslovnost se navzájem liší (a to nemlivím třeba o australské nebo jihiafrickéů, Jinak bych upozornil na server forvo.com, kde jsou namluvena mnohá slovíčka (server sám hrdě hlásí, že tam jsou věechna slova na světě, což je nadsázka, ale pokud tam některé není, můžeš o jeho výslovnost požádat). Ta slova namluvili rodilí mluvčí a u každého z nich se můžeš podívat, odkud je.

O ještě jeden zajímavý odkaz: jeremytaylor.eu/...

tlapka*
hodnocení

0x

Já mám ráda stránku newsinlevels.com. :) Jsou to krátké zprávy ze světa, různé zajímavosti a kuriozity. Výhodou je, že jsou přinášeny ve 3 úrovních, co se gramatiky i používání slovnízásoby týče. Zpráva je vždycky psaná i namluvená, takže dojde i na ten poslech. :) A slovíčka, která mohou dělat problém, jsou zvýrazněná a pod článkem popsaná - opět anglicky. Údajně je člověk schopen se za 2-3 měsíce posunout o jednu úroveň nahoru, když ty zprávy sleduje každý den. Věřím, že je to zvladatelné, protože jsou opravdu kratičké. :)

figurek*
hodnocení

0x

já jsem se anglicky učil na písničkách. Najdi si svoje oblíbence na Youtube, anglické texty vylov na nějakém servru, například tady hudba.zoznam.sk/... a poslouchej a zpívej.

zelenydabel*
hodnocení

0x

na rádiu si nalaď stanici BBC, mají čistou angličtinu s pěknou výslovností, takže porozumíš. A základem je abeceda a slovíčka. O ničem jiném to vlastně není. Pokud víš jak skládat věty, což jsou základy ZŠ tak by jsi s tím neměla mít problém.

Hodně štěstí!

kokynek*
hodnocení

0x

Z praxe ti to můžu říct na rovinu. Před nějkými 6 lety, když mi bylo cca 9, jsem s rodiči kvůli práci jel bydlet 3,5 roku do zahraničí a chodil jsou do americké školy. Pochopitělně jsem neuměl vůbec nic když jsem přišel a říkal jsem si, že to nebude možné se nějak začlenit. No nakonec to přišlo samo...Musíte to prostě slyšet, proto se nič neučte nazpamět a pořád koukejte na videa...najděte si třeba nějaké zajímavé dokumenty na Youtube, nebo si stahujte nějaké seriály v angličtině. Nemusíte tomu rozumět prostě koukejte, dyžtak si sežentě titulky. Hodně se mi líbil nápad s tou muzikou, to určitě zkuste...Rozhodně najděte dve odlišné, třeba nějaký hip hop a potom třeba Bruna Marse. Protože musíte umt i slang pokud chcete rozumět na veřejnosti.

doplněno 08.12.14 15:04:

po návratu do čech jsem začal chodit zase na základku a rociče se báli že zapomenu, spíše naopak tím že jsem pořád koukal na nějaké kraviny v angličtině, tak jsem se zaroven zdokonaloval i bavil :)

jojojojo
hodnocení

0x

Mně nevíce pomohly již zmiňované písničky (sama jsem si je překládala) a filmy a seriály bez titulků (třeba Přátelé).

jokeer*
hodnocení

Díky všem za skvělé nápady a rady, budu se podle nich snažit svůj cíl realizovat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]