Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co za jazyky na SŠ

Od: ssjazyky odpovědí: 4 změna:

Co si vybrat za jazyyk na SŠ jako druhý jazyk, co je nelehčí Nemčina, Španělština, Francouzština

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Každý jazyk má svoje úskalí, ale povrchně dá se říct, že nejjednodušší je španělština. Otázka je, jestli ji upotřebíš. Možná že v našich končínách by mohla být lepší němčina - ta je sice o málo "těžší", ale zase má striktní pravidla, která když se naučíš, jsi za vodou. Ale pozor, je jich dost a skládání slov... no, ptáš-li se, u čeho se nejmíň nadřeš, pak vol španělštinu, to je jasná věc *palec*

doplněno 28.10.09 16:56:

Ale francouzština je zase nejkrásnější ;) (ovšem pokud nemáš na jazyk buňky, tak na naučení hodně těžká, z těch tří rozhodně nejobtížnější).

dejavu*
hodnocení

0x

Nejlehčí je němčina

tlapka*
hodnocení

0x

Já chtěla jako druhý jazyk francouzštinu, ale takových nás bylo ve třídě málo, tak mám ruštinu. Francouzštinu má můj přítel a říká, že je výjimka, když nějaké pravidlo nemá výjimku, nejčastěji absolutně nelogickou. Francouzština je sice krásný jazyk, ale obtížný.

Němčinu já osobně nemám ráda a myslím si, že když už se někdo učí anglicky, je možná lepší angličtinu doplnit nějakým negermánským jazykem. Působí to takovým... širším rozhledem. A angličtina a němčina se prý dost plete, osobně nevím, co je na tom pravdy, ale několik lidí mi to potvrdilo.

O španělštině nic moc nevím, když jsem si jazyk volila já, v nabídce nebyla. Ale slyšela jsem, že je poměrně jednoduchá a užitečná. Poslední dobou se docela rozmáhá její uplatnění.

Ať už se rozhodnete jakkoli, přeji, aby to byla ta nejlepší volba. :)

zuzee*
hodnocení

0x

Já bych si vybrala asi španělštinu. Němčina se mi moc nelíbí a umí ji taky kde kdo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]