Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
jelikož letos budu maturovat. Tak se už poohlížím po vysokých školách. Chtěla bych učit. Nejvíc je mi blízký dějěpis a zeměpis. Vždy mě oba předměty nesmírně bavily. Hledala jsem na googlu Vysoké školy, ale něják se nemužu doklikat jaká škola nabízí Vš studium s aprobací Zeměpis a dějepis pro střední školy. Někdy jsem to našla pro ZŠ ale o SŠ nikde nevidím informace. Připadalo mi to chaoticky seřazené. Pátrala jsem na stránkách Masarykovy University v Brně, ale nic moc jsem nenašla, jestli by tam šlo studovat tuto aprobaci pro střední školy.
Nevíte prosím nějákou školu kde se dají tyto obory studovat? případně odkaz ..
Děkuji
Ahoj, Jájo.
U nás v Ostravě to jde. Důležité je vědět, že i když chceš dělat učitelství, nemůžeš hledat jen na pedagogických fakultách. Je dost možné, že přímo tuto kombinaci nikde nenajdeš uvedenou, ale je možná - hledej možnost dvouoborového mezifakultního studia. U nás je to takhle: zeměpis pro SŠ se učí na přírodovědecké fakultě, historie na filosofické. Obě fakulty nabízejí možnost dvouoborového studia, takže si to spáruješ podle libosti. Mám třeba spolužačku, která dělá kombinaci matamatika-čeština.
Navíc bakalářské studium přímo v názvu učitelství nemá. Je všeobecně zamřené na tento obor a pedagogická specializace se přidává až na navazujícím magisterském studiu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.