Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otázky na 1.světovou válku

Od: kikol odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám tu nějaké otázky na které nevím odpověď. a prosila bych o radu. Mez první a druhou otázkou nevím jaký je rozdíl myslím si že tam má být stejný datum a to 28.10.1918

1.Den,měsíc a rok vzniku Československa.

2.Den, měsíc a rok vzniku samostatného Československa.

3.Na čí straně bojovalo v 1. světové válce Bulharsko?

4.Jaký titul, hodnost, postavení měl František Ferdinad de Este?

5.Vysvětli pojem zákopová válka.

6.Jak se mohl stát člověk za 1. světové války legionářem?

7.Proč vstoupily USA do 1. světové války?

8.Ve kterých dvou evropských zemích vznikly čs. Legie

9.Co byla tzv. Maffie? Jaké akce její členové provozovali?

10.Která menšina byla na území nového Československa nejpočetnější?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

4x

Minimálně na 5 otázek, které jsem zkopíroval do googlu, jsem našel odpověď hned v prvním odkazu. Úlohy ti tu nikdo vypracovávat nebude, zkus stejný postup, jaký jsem zvolil já.

doplněno 01.11.14 17:47:

@totak to asi nepřesvědčí, páč v době Československa byli Češi a Slováci už ve společném státě, takže se Slováci nedají zařadit jako do menšiny.

figurek*
hodnocení

1x

3. Bulharsko stálo na straně spolku, Německa, Itálie a RU.

9. Maffie byla česká protirakouská organizace, která měla za úkol Rakousku Uhersku co nejvíc škodit, vynášet tajné informace, krýt agenty a podobně. Členy Maffie byly samé samé podvratné a velezrádné živly, jako například Beneš, Kramář nebo Rašín.

10. Němci. Tady bych jen upřesnil odpovědi nahoře, Češi a Slováci byli tehdy považovaní za jeden národ Československý.

Ve zbytku otázek ti snad nemusím radit.

kikol

Děkuji moc.Na všechny otázky už odpověď mám,ale stále nevím jaký je rozdíl mezi 1. a 2 otázkou a jaká je odpověď na otázku č. 6

hodnocení

0x
Předpokládám že na otázku 10 ti google odpoví že němci. Jestli chceš učitele přesvědčit žes to vypracoval sám, můžeš podotknou že by možná správná odpověď mohla být i Slováci protože těch bylo ve chvíli založení státu přibližně stejně jako němců a že je tudíž otázkou do pranice, jestli je lze za národnostní menšínu považovat nebo ne.
doplněno 02.11.14 22:38: Jestli v tom není nějaký chyták tak v prvních dvou otázkách nevidím rozdíl. Co se šestky týče, tak základní podmínka byla zběhnout a nezůstat v zajateckým lágru ale přihlásit se do československých jednotek. To nebylo stoprocentním pravidlem. Hodně zajatých vojáků nechtělo válčit a náborářům se nepřihlásilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]