Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Angličtina - kdy co použít?

Od: kecerad odpovědí: 2 změna:

Milý rádcové a rádkyně,

potřebuji pomoc. Byla jsem nějakou dobu nemocná a chyběla jsem tedy na pár hodin angličtiny, kdy v ní probírali Verb patterns. Když jsem přišla do školy, už s tím finišovali a teď na to budeme psát test. Já se v tom ale nevyznám, kdy mám používat sloveso s to v infinitivu, nebo sloveso v ingovém tvaru. Máme tam sice nějaká vypsaná, u kterých je napsáno s čím se to spojuje, ale pokud je to jiné sloveso než to, které je tam vypsané, nevím, co za něj dát. Navíc u některých slov jde obojí, ale pokaždé to bude mít jiný význam. Prosím, nevíte, jak to poznat, zda na to neexistuje nějaké pravidlo, (jako např. u pohyb. sloves je to a u smysl. vním zas to) snažila jsem se v tom udělat nějaký systém, ale bez úspěchu. Navíc nevím, jak to přeložit, když to může mít pokaždé jiný význam. Hledala jsem na internetu a v knížkách, ale všude jsou nějaká slovesa vypsaná, ale v písemce může být jakékoli jiné. Navíc ani u nich nevím, kdy dát infinitiv nebo ing, jak lze oba způsoby.

Předem děkuji za rady. Jsem z toho zoufalá. Ve třídě se s nikým nekamarádím, aby byl ochoten mi to vysvětlovat a neřekl mi, že tomu taky nerozumí a vyučujícího se bojím, je takový rázný a toho názoru, že ho nezajímá, že někdo chyběl.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Zdrojů je na internetu dost, ale vím, že pro někoho je těžké to pochopit, takže pokud budeš potřebovat, napiš mi na admin[zavináč]pctipy.net, dám ti na sebe kontakt a vyřešíme to před IM, ano?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]