Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jakou střední školu?

Od: sappy* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,jsem v 9.třídě a nevím,na jakou se přihlásit střední.
Procházela jsem to už milionkrát,ale vůbec nenacházím nic,co by mi sedělo.
V polovině 8.třídy jsem měla vyznamenání,na konci jsem měla trojku z matiky a tři dvojky,a teď nejspíš budu mít asi to samý vysvědčení co na konci osmičky.Takže na vyznamenání to nedotáhnu,no co už :D
Jsem jediná ze třídy,co má 1 z Čj.Mám 1 i z angličtiny a němčiny,tak bych chtěla asi někam,kde bych využila jazyky.Matika,fyzika a chemie nejsou moje silná stránka.A taky bych nejspíš nechtěla práci v kanceláři,spíš někde mezi lidma.Co byste mi doporučovali za obor? Nebo nějakou konkrétní školu? Bydlím v Brně,mimochodem...na intr by se mi asi nechtělo :D

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x

Můžeš navštívit pedagogickopsychologickou poradnu, kde ti udělají IQ testy schopností a poradí možné školy v souladu se tvými schopnostmi.

Jinak jestli máš ráda jazyky a zatím nevíš, co pak, doporučila bych ti gymnázium, nějakou humanitní větev studia, případně s rozšířenou výukou jazyků. Např. toto gymnázium ceskachemie.cz/... - ale jistě jich bude víc. Využij Dnů otevřených dveří jednotlivých gymplů a zajdi se tam podívat.

Jazyky dobře uplatníš v cestovním ruchu, takže připadá v úvahu i tato škola, kde mají obor cestovního ruchu ssposbrno.cz/...

doplněno 30.10.14 03:08:

V PP poradně mají též aktuální přehled všech otevíraných oborů středních a vysokých škol. Ten by měla mít též výchovná poradkyně u vás na škole. Měla by ses na něj podívat, abys věděla, z čeho můžeš vybírat.

iz*
hodnocení

0x

Cestovní ruch (viz Dejavu) není špatný nápad, jdou ti jazyky, mohla bys v něm najít uplatnění. Podle prospěchu bych radila gymnázium. Ale měla bys napsat, co tě baví a zajímá.

honzajs122
hodnocení

0x

atlasskolstvi.cz/...

tam je rozsáhlý přehled všech škol

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]