Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozice - pouzdro+?

Od: kaskuro odpovědí: 1 změna:

Čau, tak pružinu mam hotovou, tet snad posledni otazka :). Jak byste nazvali pozici 5, u lamelove spojky, slouži k dotahovani pružiny, ale nevim jak to pojmenovat. Dal jsem to jako 4HR 12 Z, tedy polotovar čtyřhran. Je to spravne, nebo to ma nějakou normu?

maxipicture.cz/...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

3x

Pozice 5 není jen samotný čtyřhram, ale celé pouzdro, ve kterém je uložena pružina, tudíž tento díl není vyroben ze 4hr polotovaru příslušné normy, ale je vyroben podle výrobního výkresu z kulatiny a čtyřhran je na něm například vyfrézován. Pozici bych nazval třeba předpínací pouzdro.

Osobně se mi tenhle způsob předpínání moc nelíbí, protože v praxi bude velice obtížné nastavit předpětí 3 pružin na stejnou hodnotu.

doplněno 29.10.14 09:55:

Pozice 5 a 10 je podle mě jeden díl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]