Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Begetova řada - kdy nereaguje

Od: hyhynka® odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

všiml jsem si, že autor anoan založil článek do chemie na téme Begetova řada. Ve škola jsem minulou hodinu také začali dělat toto téma. Ukazovali jsem si i příklady, ale vždy to reagovalo.

Proč autorovi anono některé rovnice neragují?

V tu hodinu jsem si říkali :

Reakce kovů mezi kyselinami

Kov, který stojí před H je schopen reagovat vodík a sám sebe zoxidovat a naopak.

Reakce kovů mezi sebou

Kov stojící vlevo dokáže kov stojící vpravo redukovat a sám se tím pádem zoxidovat a naopak

doplněno 28.10.14 22:16:

poradte.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x

Pokud se máme vyjádřit k nějakým rovnicím, je třeba vědět naprosto konkrétně k jakým, tak je sem nakopírujte, aby se to dalo zkontrolovat a nějak komentovat.

doplněno 28.10.14 22:20:

Psala jsem, abyste napsal konkrétní rovnice, o které vám jde. Opravdu se mi nechce se zabývat všemi, které jste nascanoval, jen proto, že se vám je nechce přepisovat. Navíc žádnou odpověď od autora "anono" tam fakt nevidím.

doplněno 28.10.14 22:24:

Jo, už to chápu, jde vám o ty, které jsou popsány nereaguje. Bohužel to ale dost často nepřečtu díky nekvalitní fotce. :(

doplněno 28.10.14 22:45:

k 1. příkladu s nereakcí: železo nestojí v řadě před hliníkem, tedy ho nemůže ze soli vytěsnit. Příklad je správně.

hodnocení

Omlouvám se, nevložil jsem odkaz: poradte.cz/...

Proč nereagují některé rovnice?

ddddd*
Děkuji přesně to mě zajímalo.
Nevím jak to napsat. Dalo by se nějak obecně schrnout kdy reakce neprobíhají?
dejavu*

Reakce neprobíhají, když ten volný kov stojí v té Beketovově řadě za kovem, který je součástí soli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]