Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášky na VŠ

Od: vys odpovědí: 2 změna:

Ahoj, nevíte někdo jak je to s přihláškami na VŠ? Konkretně, když jim na jejich stránce pošlu přihlášku, tak už tam jsem příhlášena a jen budu čekat na nějaké potvrzení? Dík

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

E-přihlášku lze podat i na poslední chvíli. Dejte si pozor, protože na některých VŠ/fakultách se přihlásíte on-line přihláškou, ale ZÁROVEŇ musíte přihlášku vytisknout a poslat na studijní oddlění, jinak je přihláška neplatná.

Někde zase vyžadují zároveň s přihláškou třeba seznam literatury (humanitní jazykové obory) či potvrzení od lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu nebo chtějí ověřený prospěch ze SŠ. Pak se ještě předkládá maturitní vysvědčení.

Samozřejmě musít uhradit poplatek za přihlášku (elektronická přihláška cca od 300-500kč). Za papírovou zaslanou poštou může být vyšší poplatek.

qt
hodnocení

2x

Je to škola od školy. Všechny školy, na které jsem se hlásil, chtěly konečnou papírovou formu, některé s potrvzením lékaře, některé s potvrzením zaplacení, některé s potvrzenými známkami apod.. I ty, kde jsem podával přihlášku přes online systém, chtěly nakonec papír. Doporučuji si přečíst informace na stránkách školy, které by tam měly být, popř. se zeptat na jejich studijním, někdy ty informace nejsou jasné. Hlavně to dělat vše v předstihu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]