Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lyceum nebo gymnázium, rozdíl?

Od: tetrisek odpovědí: 4 změna:

Prosím,jaký je rozdíl mezi gymnáziem a lyceum?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

gymnázium -- všeobecné vzdělávání,

lyceum -- obecně odborná příprava

Gymnázium je všeobecná příprava na vysokou školu, většinou těžší než lyceum.

Lycea jsou zaměřená na konkrétní obor (technické, ekonomické, pedagogické, zdravotnické, přírodovědné, vojenské...) -- takže jsou zde rozšířené odborné předměty na úkor všeobecného gymnaziiního vzdělání. Blíží se střední odborné škole, tak něco mezi gymplem a SOŠ. Po lyceu už máš nějakou odbornost, takže je vyšší možnost získat práci než u gymnazistů. Gymnazisté jsou bez VŠ/VOŠ celkem "pracovně" nepoužitelní, nemají žádnou odbornost

glow*
hodnocení

1x

Gymnázia jsou spíše všeobecná.

Lycea jsou- Přírodovědní, Technická, Ekonomická, (snad jsem na nějaké nezapomněl) tzn. vyšší zaměření na konkrétní obor, ale dá se říci, že je to něco jako gympl->připravují na budoucí vysokoškolské studium

garnett*
hodnocení

0x

Lyceum je spíš více zaměřené na technické věci jako stavařina,elektro a počítače, Já jsem vystudoval technické lyceum. Jinak v podstatě je to jako gympl, příprava na VŠ akorát s tím, že umím i něco z elektra stavařiny a obchodu. Kdežto gymnázium je více zaměřené na humanitní obory.

hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]