Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popis lební báze

Od: elisa24® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, nevíte prosím, co je ta horní část lebky? Děkuji

Popis lební báze

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lebeční klenba - calva = vyklenutá horní část lebky. Na obrázku je zobrazena spodní část lebky. Ta horní čát lebky (jakési víko) tam právě chybí. szsbn.cz/...

hodnocení

Děkuji a ještě prosím, nevíte, co napsat k té prázdné šipce nahoře? Nemohu to nikde najít.

ben®

Dobrý den, podívejte se na ten obrázek (horní část), ale nemohu nalézt český název. Zdravím!

upload.wikimedia.org/...

doplněno 20.10.14 22:24:

Bohužel, nejsem si jistý = drážka, rýha nebo kanálek. Napište to latinsky.

doplněno 20.10.14 23:11:

cobrak - na tom obrázku, který vkládal kolega, je to samé, jako na obrázku v mém odkazu. Ale, nemohl jsem dohledat český překlad. Také si nejsem jistý, zda je tou šipkou myšlena ta konkrétní "částečka"lebky nebo celá oblast. Ale, zřejmě je to již vyřešeno.

hodnocení

Také to všude nacházím jen latinsky

cobrak*

Co přesně nevíte? Mohl bych to vědět.

cobrak*
hodnocení

2x

Dobrý den, nebudete tomu věřir, ale už asi dvacet minut koukám na Váš obrázek a nechápu, co přesně po Vás chtějí, abyste označili tou horní šipkou... Může to být teoreticky horní patro, ale může to být také spodní čelist. Ten obrázek je strašně zmatečný...

@cobrak: Nepomohl by vám tento obrázek?

doplněno 20.10.14 23:21:

@cobrak: *palec*

Popis lební báze #2
cobrak*

Děkujeme za pěkný obrázek ;) Crista sagitalis je část vnitřní strany čelní kosti. Foramen Caecum je česky "slepý otvor." Sulcus sinus sagittalis je hrbolek, na kterém je otisk žilních splavů. Přiznám se, všechno jsem musel najít na internetu, protože jsem se s tím v životě nestetkal... Jinak "foramen" je otvor, "Sulcus" je kanálek.

hodnocení

Děkuji, podle toho jsem předtím doplnila ostatní popisky

hodnocení

Taky se v tom moc nevyznám, ale asi to bude to horní patro, moc děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]