Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsah kruhu

Od: ja* odpovědí: 3 změna:

Ahoj nemohl by mi někdo vysvětlit jak vypočít obsah kruhu v čtvercové síti

Popřípadě ukazat to na obrazku.

Když je třeba příklad vypočítej obsah kruhu delka jednoho čtverce je 2 cm.

Děkuji moc.

doplněno 19.10.14 08:41:

Ještě jsem zapoměla napsat že se to počíta podle vzorce S=pí.r2

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 19. 10. 2014 11:21:59
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Narýsuj si čtverec o straně 2 cm. Do něho VEPIŠ kružnici tak, aby se dotýkala jeho stran. Kolik teda bude mít kružnice průměr (poloměr)? Pak vypočítat S už nebude problém.

hodnocení

1x
Kružnice vepsaná do čtverce se dotýká všech čtyř stran. Teda délka kterékoliv strany čtverce je zároveň i průměrem kružnice. Poloměr kružnice dokážeš vypočítat podle vzorce r=d/2
A pí si dosadíš...

hodnocení

0x

Rádci nejspíš radí dobře. Já osobně nevím, co je to "obsah kruhu ve čtvercové síti". Rádcové si to vysvětlují jako obsah kruhu vepsaného do čtverce; asi mají pravdu, ale nezlob se, z tvého zadání to nevyčtu. Dbej prosím na pořádné formulace. Jak jsi na tohle zadání přišel? V jakých souvislostech?

Podle mne bu se klidně mohlo jednat o kruh, který má střed ve vrcholu jednoho ze čtverců a prochází vrvholu okolních čtverců, ale chtelo by to v tom případě říci, kterých konkrétne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]