Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych poprosit, jestli by jste nebyli tak hodní a zkontrolovali mi moje výsledky. Nějak mi to nejde zkontrolovat. Díky moc.
Chyby máte v těchto bodech:
3 (správný je první výsledek)
5 (4.)
10 (1)
Když máte výsledky na výběr, můžete si pomoci i zkouškou – dosadíte nějaké hodnoty, pro které to snadno spočtete.
doplněno 17.10.14 18:45:Opravuji: pštka je v pořádku (platí první výsledek)
Není zač. Počítal jsem to zpaměti, tak doufám, ž jsem se nesekl. (Tedy až na desítku, tu jsem si musel napsat.)
doplněno 16.10.14 21:29:Právě protojsem to přepošítal, a zmýlil jsem se. Pětku míte dobře.
Tak jestli nekecáte, máte můj obdiv. Také jsem se sekl u 10. Nevím si moc rady se společným jmenovatelem, ale to dořešíme zítra.
Co teď? První člen má ve jmenovateli 2a, druhý 2a–1 = – (1–2a), společná jmenovatel je 2a*(2a–1)
Čitatel prvního sčítance bude (2a–1)² , u druhého (2a)², když je odečteme, tak, nejjednodušeji podle větz o rozdílu čtverců, dostaneme –1*(4a–1) = 1–4a. U posledního členu bude čitatel – 1 a odčítáme ho, takže celkový čitatel bude 2(1–2a) a to už dokončovat nebudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.