Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na střední školu? - extrémně dlouhé :D

Od: verusshaaw* odpovědí: 16 změna:

Ahoj, jsem v devítce, je mi 15 let a překvapivě nevím, kam potom zamířit na střední školu. :( Napíšu Vám svoje známky, co mě nebaví, co ne, apod. :) Nepočítám s tím, že mi někdo přesně nalinkuje, co budu následujících 50 let dělat (fíha, to je doba...), ale spíš bych od Vás potřebovala, abyste mi objektivě řekli, jestli bych zvládla SŠ, na kterou mám zálusk, a případně přhodily nějaké tipy a rady. :)

Začnu tím, co mi nejde. :D Naprosto se plácám v matematice, při písemkách z MA jsem šíleně nervózní, teď jsem na konci osmý měla s odřenýma očima (říká se ušima, ale já jsem originální:D a hlavně jsem si teď čistila brýle, tak jsem se upsala, ale jsem líná to mazat a přepisovat :D áno, tohle ale klidně napíšu:D) dvojku, v pololetí trojku a každý rok předtím od cca 4. třídy dvojku (ano, pomrvila jsem to, když to začalo být důležité, potlesk, prosím). Krom toho matiku úplně nenávidím a nevidím žádné její opodstatnění - vypočítám příklad, nedá mi to takřka vůbec nic do života (možná mališinšinko dobrý pocit, je-li to dobře) a můžu jít počítat další, když dopočítám ten, můžu jít počítat další a tak dál a tak dál. Jako jestli tohle někoho baví, tak ať si to třeba dělá, může si u toho i zpívat, mně je to jedno, ale mě ať s tím neotravuje a nikdo na mě neječí, že asi chcípnu, když to neumím. :D Jestě bych chápala nějaké vzorce, třeba až jednou budu kupovat koberec, atd., ale upřímně - i kdybych věděla, jak toto vypočítat, stejně si to radši ověřím někde na Google/u (?:D), abych nekoupila náhodou o metr koberce víc, ne? :D

Potom neumím chemii. To je podle mě předmět, co by se měl učit až na SOŠ, protože do života to nedá absolutně nic. Možná bych ještě brala, že je kvůli všeobecnýmu základu potřeba vědět něco o atomech, dejme tomu značky prvků... but this is it. V osmičce jsem měla z chemie dvojky. :)

Pak to pokračuje fyzikou. :D Z té si nepamatuju vůbec nic, pracuju jako robot - naučím se z paměti fráze a ty přeříkávám jak mistr rétoriky, nicméně nechápu absolutně vůbec, o čem mluvím - a vždy se modlím, abych o tom už mohla přestat mluvit. :D V 1. pololetí osmý 3 (samozřejmě, i tady to byla první trojka na výzu z fyziky, šikulka sem :), pak dvojka.

Moc mi nejde ani příraz, prostě nějaká šutrologie, kydy o vesmíru,... to není nic pro mě, naučit se to nějak zvládnu, ale nebaví mě to - absolutně ne.

Neumím malovat (mé umělecké schopnosti se od 5. třídy nezměnily), zpívat (takže v opeře mě asi nenajdete:D), neumím ani na nic hrát (krom nervů) a při tělocviku skoro až pravidelně brečím, jelikož jsem schopná hodit hubu o vlastní nohy (no joke).

A teď k tomu, v čem sem dobrá. :D:D

Jdou mi slohy, prý se umím hezky rozepsat, píšu i ráda, mám poměrně fantazii. :) Učitelka mi řekla, že jsem spisovatelka a jednou "budu ještě větší", ale já si nemyslím, že bych se dokázala uživit jako spisovatelka. Jednak si tolik nevěřím, a jednak - kolik lidí v ČR čte a kolik lidí ve světě ovládá češtinu?

Možná něco se žurnalistikou, ale to si zas myslím, že takových lidí běhá po světě mraky a nejde jim sehnat práci.

Potom umím anglicky, což si myslím, že nejlíp z ročníku. :) Nepřekládám si, co říkám, prostě mluvím rovnou anglicky (a doufám v to nejlepší :D) a kolikrát se i nachytám, že anglicky přemýšlím. Jsem schopná sepsat v angličtině slohovku přes x stránek, hrozně mě baví se i sama učit angličtinu, jd emi do lavy strašně jednoduše a prostě... nikdy nepřestanu být vděčná svým paním učitelkám, co mi k tomuhle tak výrazně dopomohly. :) (a teď mám takovou krávu, fuck this shit -_-)

Nevím ale zas, k čmeu by mi ta anglina byla, když bych k ní nic jiného neuměla. :D Chtěla bych vystudovat výšku v zahraničí. ♥ V Londýně (jedu tam v dubnu♥). :3 Jenže která škola by mě na to nejlíp připravila? Gympl, bohužel...

Přemýšlela jsem, že bych psala knížky v angličtině, ale pak to zas radši rychle zamítla. :D

Dále mi jde vyrábět videa a upravovat fotky, což není předmět ve škole, ale zájem určitě. :) Pracuju i v docela profesionálních programech (PhotoFiltre Studio X, Powerdirector... ne že bych si je koupila, jsem hacker, ale ššt o tom :) a moc mě to baví, dělám i prezetace do školy, ráda bych v budoucnu třeba sestříhala film, reklamu, udělalala klip, atd., jeden učitel se mě i ptal, jestli bych na nějakou takovou školu nechtěla jít, JENŽE - prostě tohle zvládne každej. Chce to mít jen trpělivost (cca 3 krásně sestříhaný minuty s efektama, apod. zaberou pěkných 8 hodin :) a trochu nápad a smysl pro to, jak to uspořádat + informace, samozřejmě. Myslíte si, že bych s tím měla šanci někde prorazit? Mě by totiž nebavilo dělat něco, co mi dá práci, ale dostanu za to mizený peníze. :) Teď to dělám pro radost, pro radost z výsledku - ale kdyby mě to mělo živit, ale neuživilo, tak to nevím, no.

Prý jsem i docela dobrý řečník a umím dobře okecávat. Jenže žádnou okecávací školu neznám.

Potom mě baví naslouchat, pomáhat, jsem víceméně kuminikativní, když je téma, ovšem pokud se zrovna ten den necítím nebo nevypadám dobře (ano, makeu-up mi staví sebevědomí, je to smutná story, ale pravda), tak jsem "sitting quietly, doing nothing". :)

Co dál... baví mě líčení, ale nejspíš bych nechtěla dělat kosmetičku, protože si asi moc nevydělá a líčneí baví asi každou holku, co se líčí. :)

A teď k mým slabým stránkám - jsem příšerně přecitlivělá, tak ač nerada, nemohla bych dělat doktorku, psycholožku, psychiatričku,... proože kdybyc někomu zničila život, někdo kvůli mě umřel, zbláznil se... to bych neunesla. Ani nevydržím, když na mě někdo křičí, hned brečím, ani právničku bych tím pádem nemohla dělat, prostě ne.

Dále mi chybí logické myšlení, jak jste už asi poznali - jsem víceméně přesvědčena, že logické myšlení mě neobešlo, nýbrž přímo oběhlo s výsměchem.

Obdivuju učitelky - nemám moc trpělivost s blbostí/omezeností/nevychovaností jiných a lehce se rozčílím (nebo rozpláču :D), takže já být učitelka v MŠ nebo ZŠ, asi by mě zavřeli, že mlátím děti. Možná někde učit angličtinu, ale já mám ten jazyk opravdu ráda, a kdyby byli ti lidé vůči němu slepí (podotýkám, že už jen kvůli tomu bych ho radši vyučovala na gymplu, kde už snad ti lidé nejsou úplně mimo, případně na výšce), asi bych byla strašně hnusná. :( :D

A to je asi všechno... Snad jsem na nic nezapomněla.

Na výšku na 99% chci! :)

Co se týká střední, přemýšlela jsem o oboru "Public Relations, média a marketingová komunikace", ovšem jak říkám - uživilo by mě to?

Dále jsem přemýšlela nad oborem "Cestovní ruch", jenže má pocit, že prostě... Já nevím, asi by to nebylo pro mě. Nedělalo by mi problém bydlet v zahraničí (I love you, Great Britain... it doesnt matter that Ive never visited you, I just love you :D :** And I will come to you in April :3), ale taková např. delegátka bydlí skoro každý měsíc někde jinde kvůli zájezdům. Peníze si asi vydělá, ale tohle jde dělat asi jen tak do 30, potom přijde manžel, děti...

A škola, nad kteoru přemýšlím už asi dva roky a pořád mě nepustila, a kvůli které jsem si už párkrát zaplakala, protože mě na ni nejspíš nevezmou... Anglické gymnázium. (I hate you, Maths, die, die die! before I will die :D). Je to jako gympl, akorát těžší, jelikož se tam nějaké předměty učí v angličtině. Což by mě strašně vyhovovalo, ale prostě ta posraná matika, na kterou nemám buňky ani za nic. (y) Ta mě tak příšerně omezuje, že kdybych věděla, kdo ty píčoviny s neznámou a mocninkama vymyslel, asi bych na něj šla s nožem a sekerou.

A moje známky byly:

1. pol. 8. tř: dvě trojky (ma & fy), čtyři dvojky (francouzština, chemie, příraz, zemák)

2. pol. 8. tř.: pět dvojek (chemie, fyzika, příraz, zasraná matika, děják - tam jsem měla 1, 1, 1-, 1-, 2, 2 a moje paní učitelka se rozhodla mi dát tu horší známku, protože měla asi zrovna krámy :)

A momentálně mám známky hodně špatný, ale to je kvůli tomu, že řešíme stěhování, ještě s epolepším, to rozhodně a chci mít max. 5 dvojek. :)

Děkuju. :3

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zurnalistika
hodnocení

0x

jak to tak čtu, asi by to bylo zajímavé pro váš charakter...třeba bližší info zde pbvos.cz/...

verusshaaw*
hodnocení

Když tam je jen jedna střední škola, a to obchodka, pokud dobře chápu. A tam já nechci. :/ Ty další obory jsou už pro ty, co mají maturitu, ale děkuju za snahu.

myse*

obor mediální komunikace... najdi si školu podle oboru, který vyučují. V Praze vím o dvou, další v Benešově...

Myslím, že to bude ono...

Ale chce to dobré známky, je tam docela převis...

rigelka
hodnocení

0x

a na jakou byste chtěla VŠ? podle toho bych už trochu vybírala střední, jestli máte vysokou školu v plánu.

verusshaaw*
hodnocení

No právě něco s jazykama, médiama... něco takového, já sama právě pořádně nevím. Ale vím, že vysokou chci. :)

martinaa*
hodnocení

0x

Čauky, evidentně dobře ovládáš četinu a pokud i angličtinu, co třeba dvojjazyčný gympl nebo něco podobného? Učňák asi nee, ekonomka, taky ne, možná ještě pajdák?

V budoucnu na Vš se můžeš hlásit na obory s literaturou, překladatelstvím, učitelství...?

doplněno 15.10.14 21:04:

Já bych řekla, že pokud máš dobrou anglinu, tak to rozhodně zkus. A na VŠ můžeš jít prakticky za jakékoli střední školy s maturitou, z gymplu, pajdáku, ekonomky apod.

Píšeš ale, že obdivuješ učitele... pokud nemáš hlas a schopnost se prosadit, tak dobrý učitel z tebe moc nebude - což ovšem není překážka pro to studovat třeba lyceum, pak zkusit n výšce tu angličtinu a učit v jazykovce, že;).

verusshaaw*
hodnocení

Ahojky, ten dvojjazyčný gympl bych právě i brala, ten anglický. Ale mylsíte, že na to mám? :/

A k pajdáku - máte na mysli mimoškolní pedagogiku nebo lyceum? :) S tím se dá jít na VŠ s těmito všemi obory?:O

jennei
hodnocení

0x

Ohledně cestovky ani ostatních škol nemůžeš očekávat radu, která by ti změnila život. Ono záleží na škole samotné, ne na zaměření. Na mé škole se setkali skvělí učitelé jazyků, což je asi jedna jediná výhoda, a ani ta není u cestovního ruchu zrovna jistá. Ohledně angličtiny bych si tolik nevěřila, doufám, že ty podivné větičky v závorkách nebyly důkazem tvé znalosti, to bych radši přehodnotila své mínění.

U čtení odstavce o spisovatelském umění jsem nemohla věřit vlastním očím - vážně se řídíš tím, že lidé v České republice nečtou (což nechápu, kdes to vzala) a že by ty knihy musely být nutně v češtině? Jednak je od toho překlad, a jednak jsem myslela, že umíš perfektně anglicky, jak ses snažila dát nepřiměřeně často najevo.

Faktem, že bys nedovedla vyučovat angličtinu jen kvůli tomu, že by ti vadila ignorace studentů, si taky nepomůžeš. Prakticky hledáš neexistující zaměstnání, stejně jako školu. Ve všech pracích - úplně všech - se setkáš s nějakou omezeností či blbostí ze stran druhých. Což je další důvod, proč bych nedoporučila cestovku - tam je součástí praxe obsluha v restauraci (a tam je omezenců až hanba) a celkově by ses v tomhle případě nemohla věnovat práci, kde bys s lidmi musela komunikovat (a přesto vybíráš marketingovou komunikaci?). Cestovka tohle vyžaduje. Taky je tam u maturity průvodcovství - což je další souboj s ignorací ostatních. Možná až moc krutý. :) Ale! Matika je na cestovkách opravdu omezená. Maximálně dvě hodiny týdně.

Další věc - nedovedla bys být psycholožka či někdo tomu podobný, protože bys nesnesla, kdyby se kvůli tobě někdo zbláznil? Víš, že tihle lidi jsou od toho, aby udělali pravý opak, a že se kvůli tobě může zbláznit vlastní matka? (Ale to já jen tak, ze zvědavosti.)

Sama píšeš, že jsi nadšená z toho Anglického gymnázia. Tak v čem je problém? Vždyť sis sama vybrala, ani radu nepotřebuješ. Zvlášť, když jsi předem zavrhla všechny potenciální návrhy. :) Asi je jasné, že účetní ani chemikem nebudeš. ;)

Mimochodem. Už několik roků poslouchám výmluvy na stěhování, tudíž špatné známky. Blbost. Ale i kdyby, tak na známky se zas tak moc nehledí, oni jsou ve školách rádi, že mají vůbec lidi. A ty máš známky nadprůměrně dobré, jak vidím, takže bych v tom problém neviděla.

To, jestli tě něco uživí, taky nemá cenu řešit teď. To se člověk opravdu dřív nedozví, dokud to nezkusí a nezjistí, jestli nenarazil.

rigelka

s tím gymnáziem nevím, pokud někdo už na základní škole ví , že nedává ( nebo nesnáší ) matiku, fyziku, chemii, přírodní vědy.. asi by to bylo obtížnější.

verusshaaw*
hodnocení

O radě, co změní život, píšu už v úvodu.

Ne, své mínění opravdu přehodnotit nemusím, nicméně pokud máš ty pocit, že bys jej přehodnotila a tolik si nevěřila, pak ti nebráním, dělej si, co chceš. ;)

Ano, myslím, že lidé v ČR moc nečtou. Nepsala bych asi nic, co by zaujalo starší generace, takže by zbyli ti mladší. A mám oči a uši - to mi k tomu, abych zjistila, jak moc někdo (ne)čte, stačí, nevím, jak seš na tom ty. Tak závěr mám, kočko.

Kdyby sis to přečetla pořádně, zjistíš, že jsem psala, že napsat přímo v angličtině, si netroufám. Asi bych na to neměla nervy, navíc jsou pochybnosti na místě, jelikož v 9. třídě fakt nemůžu mít slovní zásobu na až tak vysoký úrovni, aby to čtenáře dostatečně upoutalo. Aby byla knížka přeložená do cizího jazyka, asi by nejdřív měla mít úspěch v ČR, ne? A to se vracíme na start zas. :)

To o tom, že bych neměla energii na ignoranty, myslím tak, že kdyby bylo absolutně vidět, že to toho člověka nezajímá, asi by mě to učení nebavilo, no. To vidím u svých učitelek, čeho jsou někteří žáci schopní. Píšu o tom ve spojitosti se školou, nebylo to myšleno tak, že by mi vadilo tohle chování v každém případě, ale jít každej den do práce s pocitem, že v hodinách bude půlka třídy dělat blbosti, hm.. :(

Víš, já se domnívala, že tu část o psycholožce apod., všichni pochopí. :) Ano, psycholog má radit, pomáhat, ale ono se to může i pokazit, to asi nevíš ty, no. :) A stejně tak, jako se ze mě může zbláznit moje matka, tak se i ta tvoje může zbláznit z tebe. (Ale to já jen tak, jestli i tohle víš.)

Ano, vybrala, ale slyšet něco k tomu, to jsem chtěla, viz. úvod.

Potencionální návrhy jsem nezamítla, jen jsem vyřadila to, co se mi ani nemusí nabízet.

Výmluva to vážně není. Ty s námi nebydlíš, nic o tom nevíš, a přesto děláš závěry. To já tu tedy u tebe problém vidím.

To, jestli mě něco uživí, cenu řešit teď. Nebo ti prosim tě příjde inteligentní něco vystudovat a pak zjistit, že s tím nemáš uplatnění a skončit na pracáku? To bude pozdě začít to řešit!

kucharinkaa

Na VŠ můeš z kteréhokoliv oboru s maturitou ;) jsem na Zdrav. asistentovi a taky chci jit na zubarinu :) takze jdi kam tě to táhne ted, potom uz si vybereš, taky se musím doučit sama fyziku a chemiii ... takze to bych ted jeste neresila

jennei

Drahá kočko, nejsem to tady já, kdo něco nepochopil. Těžko se čte příspěvek plný trapných anglických poznámek, a dodatečné vysvětlování v komentářích mi přijde taky na nic.

Ano, skutečně, jak jsi trefně poznamenala, s vámi nebydlím. Velmi mi ta informace pomohla.

Přehazování mých vět tak, aby byly mířeny na mě, je kapku dětinské. Jen mi nepřišlo příliš vhodné psát debilní anglické dodatky do závorek a pak tvrdit, že ti jde angličtina. Ono to ani nestálo za řeč, pravda.

To, že psycholog něco podělá, se zřejmě nedá vyloučit, ovšem to se může stát u kohokoli. To, že se moje matka může zbláznit ze mě, byl snad ten nejzbytečnější dodatek z celé tvé odpovědi. Doufala jsem, že s ohledem na vysokou úroveň tvé češtiny (tedy na poměry tvého věku je dobrý) by celková úroveň zpovědi a tvých reakcí mohla být tomu odpovídající, ale jak se zdá, gramatika není všechno.

Nepřijde mi inteligentní napřed něco vystudovat a pak přemýšlet, poukazovala jsem na to, že není možné si budoucnost naplánovat, ať už plánuješ cokoli. Nikdo ti zaměstnání nezaručí, a nakonec je vysoká pravděpodobnost, že skončíš v jiné práci, než na jakou jsi původně studovala.

Mimochodem, to, že se rozhlédneš kolem sebe a nevidíš lidi s knihami, asi těžko znamená, že nikdo nečte. Nestačí vidět. Výmluvy stejně jako stěhování při učení. Na překlad kniha nemusí mít úspěch, asi další výmluva.

verusshaaw1
Ak čemu tady ta možnost reagovat na komentáře je? No aby se případně mohlo něco dovysvětlit. Takže again, nechápeš ty. Že jsou podle tebe ty poznámky trapné, naznamená, že jsou. To jsou jen podle tebe, což mě nějako netrápí, čím to bude.
Myslím, že tobě by mohla pomoci každá má rada.
Mn přijde kapku dětinské někomu, komu je čerstvých 15, vyčítat dětinskost. Debilní? Opět jen tvůj názor, docela mě bavíš. Asi jsem tě musela hodně vytočit, když jsi klesla až k vulgarismům. :)
Jojo, psycholog může něco podělat, hasič také, učitelka zrovna tak,,kadeřník taktéž, akorát tady je problém v tom, že když něco pokazí psycholog,,mohlo by to tomu dotyčnému ublížit mnohem víc, než kyby mu pokazila kadeřnice účes. A to bych já nesla nic moc.
Že se ti to zdá zbytečné, ok, mně se to zdálo zbytečné i u tebe, tak si rozumíme, nicméně já s tím nepřišla jako první.
Ano, gramatika není všechno, viz you.
Dobře, naplánovat to asi nejde, ale předběžně vědět, jaká povolání lze dělat a jaký je u nich cca plat, to není na škodu nikdy. Psalas, že dovysvětlování ti přijde na nic, nicméně tady taky dovysvěyluješ.
Nejenže já nevidím lidi s knihami, ale já i slyším, jak se vyjadřují, a vidím, co ve svém volnu dělají, takže mám představu,,kolik z nich čte. A to mi prostě nevemeš, víc jak 60% lidí v mým okolí si prostě radši počká na film. Tak to je. A to jsem si nevymyslela, to je fakt. Jestli v tvým okolí lidi čtou, tak ok, ale já říkám, že ať už moje sousedka, kámoš nebo spolužačka - oni nečtou. Považují to za ztrátu času, protože proč číst popis přes tři strany,,když to uvidí ve filmu. Mysli si, co chceš, je mi to jedno. Ale znova upozorňuju, že bych radši psala pro ty mladší (pod cca 20let), což tobě je už asi víc, když máš po střední, takže lepší rozhled otom, co se děje u lidí mýho věku, mám já.
Opět to dtěhování. Ještě jednou ti to zopakuju (čti,,prosím, pozorně, potom zavři oči a pokoušej se právě přečtený text vstřebat, doporučuju nejméně 20minut) -ty se mnou nebydlíš a ani mě neznáš. Nevíš, kam se stěhuju, proč, odkud. Nejdem povinná se si svěřovat, takže prostě věř, že to normální stěhování neni. Nevíš všechno. Fakt ne. A už vůbec ne o mně, tak se tak přestaň tvářit a běž si spolu se svýma teoriema o výmluvách udělat dvacet dřepů, ať si zpevníš pozadí a nemusíš si tu na mě dělat ego a dokazovat si, jak strašnou máš pravdu a seš chytrá. Thank you bby
jennei

Dětinská, trapná a ještě hloupoučká jsi, viď. Budu to brát s rezervou a zakončím to tady jen dodatkem, že vulgarismem by se daly pochopit spíš tvoje v otázce zmíněné "píčoviny", než slovo debilní a že na lidech jako jsi ty se ego dělat nedá. Na něco takového je potřeba někdo inteligentní, kdo by za to stál. Ty se běž radši naučit anglicky, taky si někde vyčíst, že v diskuzi na téma škola není zrovna mistrovský stěr zmiňovat dřepy (a celkově ten konec zcela pohřbil veškerou naději, že bys mohla být jakžtakž chytrá) a taky je mi docela jedno, kam se stěhuješ a co jsi zač, to nemění nic na tom, že jsou to výmluvy pro lidi, co nezvládají školu a balení krabic k tomu.

verusshaaw*
hodnocení

Chtěla bych mít tolik času, jako máš ty, abych mohla urážet lidi, k tomu o dost mladší a které ani neznám, přes kabely. Vážně nechápu, jak si dokázala s tak nízkou inteligencí žít tak dlouho. Soudíš, neznáš, odmítáš uznat cizí pravdu, plácáš něco o mojí špatné angličtině, ačkoliv v mém věku jsi dokázala říct hádám tak hello (moje angličtinářka, která je teď už v důchodu, mi řekla, že lepší žákyni neměla a je na mě hrdá - ano, ale angličtinu bych se měla doučit, ty mě tak bavíš:D ) a celkově nechápeš ani srandu. Moc tě lituji, tvůj život (soudě podle toho, co jsi tu předvědla) musí být moc nudný a smutný, zřejmě tě matka měla spíše spolknout. :D :) (Když soudíš ty, budu i já, je mi teď trapně, že jsem klesla na tvou úroveň.)

Pokud mi hodláš odpovědět a potvrdit mi tak veškeré moje domněnky, přidej si mne, prosím, na fb - Veruš Jánová. :) Ráda bych viděla, jak vypadáš, a ještě radši bych viděla, jestli bys byla tak sebevědomá, i když už tě nebude chránit rouška anonymity. :)

Pokud mi sem odpovíš, budu to ignorovat, ať už napíšeš cokoliv, nemám na tebe energii. :) Jestli mi odmítneš dát svůj fb z jakéhokoliv důvodu (nejčastějí - cizí si nepřidávám) - VÝMLUVA. :)

Měj se moc hezky.

naihonn*
hodnocení

0x

Stručný výtah zní, že jazyky a komunikace a psaní by měly být silnou stránkou, nebo tedy silnější. Tak jako žurnalistika vyznívá dost jasně. Samozřejmě, že je ideální víc jazyků a já si myslím, že se uživí v tomhle oboru ten, kdo se mu věnuje opravdu s nasazením. Lepší jazyková výbava pak jak už bylo zmíněno otevírá i další teoretické možnosti, třeba tlumočník či překladatel. Jen samozřejmě musí člověka jazyky opravdu bavit. To, že je někdo ve škole nejlepší ze třídy, bohužel nemusí zas až tak moc znamenat. Ale to víš ty sama.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]