Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přímky v intervalech

Od: dankoss* odpovědí: 3 změna:

protřebuji pomoct , nemám moc velky přístup na internet

ptotřebuju poradit jak se počítaj a dělají ty přímky v intervalech

děkuji moc vám za veškerou pomoc dopředu

doplněno 15.10.14 09:17:

A= { x e R , [ x - 3 ]> 2 }

pod tim> ma byt jeste rovnáse

doplněno 15.10.14 10:42:

omlouvam se , ma to bejt A = { x e R , |x-3|> 2 } pod> ma jeste bejt rovnase

udělal jsem na papír ten příklad , ale nevim jestli je to dobře?

Přímky v intervalech

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Moc nechápu zadání, nešlo by dát vysvětlující příklad? Třeba nepovedený, když to nechápeš, lze očekávat, že to napíšeš zmatečně, ale aspoň bude nad čím se bavit.

doplněno 15.10.14 09:08:

Aspoň kontext.

doplněno 15.10.14 10:23:

Pokusím se k tomu něco napsat z různých hledisek a domluvíme se, co z toho vás zajíma.

To, co jste napsal, je definice konkrétní množiny, totiž, slovy, množiny všech reálných x, takových, že x – 3 ≥ 2. Pokud tuto nerovnici vyřešíme, dostaneme x ≥ 5, což je interval, konkrétně neomezený interval <5; nekonečno). To mohu nakreslit tak, že nakreslím osu R, na ní vyznačím počátek a bod 5. Bod 5 do intervalu patří, tak ho vyznačím tučným kolečkem, a to, co je vpravo od něj, je ten interval, mohu ho například vyznačit tučně, Nebo mohu udělat nad ním polopřímku (na způsob kotování), to se používá třeba když posléze budu malovat průniky. V přiloženém obrázku jsem použil oboje. No, jakési přímky tam jsou, spíš polopřímky, ale nejsem si jist, jestli je to ono.

Taky mne napadlo, proč používáte hranaté závorky [ x - 3 ] a ne kulaté (x - 3 ). Je to možné, ale napadlo mne, jestli náhodou nemá jít o absolutní hodnoty, tedy o množinu

A= { x e R , | x - 3 | ≥ 2 }

a neptáte se na ta svislítka. Asi ne, ale pro jistotu: ta máte i na klávesnici, někde ve druhém řádku nahoře vpravo, a napíšete je podle toho, jakou používáte klávesnici. Nebo můžete použít tabulku znaků, která je součástí poradenského editoru (nad oknem pro psaní, vpravo pod ikonkou velkého Omega). Ale tohle asi víte sám, prostě zkouším.

Silně se obávám, že jsem se netrfil, ale snad se postupně domluvíme.

Přímky v intervalech #2

hodnocení

0x

ALe ano, je to tak (jen bych snad raději to kolečko u pštky udělal plné.

dankoss*
15.10.14 12:21
hodnocení

děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]