Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte s příkladem na fyziku. Předem děkuji.
Ze tolku upadlo žákovi pero. Jak velkou rychlostí dopadlo na podlahu. Výška stolní desky nad podlahu je 80 cm.
Tak to je perfektní Když nemám paru jak se to děla a někdo mi napíše ať sem dám své řešení. Asi kdybych to uměla vyřešit tak sem nedávám žádnou otázku. Psala jsem aby mi někdo poradil ne vyřešil za mě celý úkol . A pokud myslíte mé chyby stolku a podlahou tak se omlouvám , ale psala jsem to v rychlosti. Zase sem přišel někdo dokonalé chytrý co nejspíše vše zná a nikdy poradit nepotřeboval nebo nikdy neudělal chyby. A k tomu řešení... Dělám to už hodinu, ale prostě nic na to vymyslet nemůžu, proto jsem se chtěla zeptat tady .
"Nemít o něčem páru" svědčí o nedostatku pozornosti ve škole a o laxním přístupu k přípravě do školy. Ve škole jste učivo probírali, máš k dispozici učebnici i poznámky z hodin/y. Tím začni.
Vím že je to k volnému pádu. A ve škole pozor taky davám, prostě mi tohle zrovna nejde. Nevím podle kterého vzorce to mám vypočítat. Zkoušela jsem V= gt ,pokud teda počítam rychlost a V by měla být rychlost,v učebnici ještě našla že g=10 m krát s-2 Ale prostě mi to nějak nevychází. t značí nejspíše čas, ale nevím kde zjistím ten čas.
Ano, t je šas (doba pádu). A jak ho zjistit? Co ještě znáte? Dráhu pádu, což je výška, A na tu je také vzorešek, zase jiný.
Anebo je možné zamyslet se nad radou jojozky, který nabízí jiný postup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.