Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Prosím o radu, jak správně určit období.
Příklad:stane-li se cokoliv v roce 1976 - stalo se to v 70 letech, nebo 80 letech? Většinou se uvádí (i scela oficiálně), že se jedná o léta sedmdesátá. Toto je pro mne ale nesmysl, neboť léta 70-tá skončila právě tímto rokem! Bohužel jsem nikde nenašel správné řešení.
Díky za oficiální sdělení.
Taky mi to kdysi vrtalo hlavou. Ale je to pravděpodobně myšleno tak, že třeba osmdesátá léta jsou ta, která lze nazvat ...osmdesátými. Počínaje osmdesátým rokem a konče rokem devětaosmdesátým. Je to sice trochu nelogické, ale sáhněme do historie a připomeňme si třeba kritická šedesátá léta... Nebyla to léta sedmdesátá, jak by bylo logické. Z hlediska matematického je to špatně...
A než jsem se vyjádřil, kolegyně vložila důkaz...
Díky za Váš názor. Jsem rád, že je stejný jako můj. Zatím co počítáni staletí logiku má - tak počítání desetiletí je naprosto scestné. Jestliže někdo napíše že se narodil v roce 1963 t.j. - v 60 letech, tak je to prostě absolutní nesmysl. Protože 60 let už dávno uplynulo. Ale nic, pochopil jsem, z vyjádření kolegyně co se považuje za správné a respektuji to i když silně povytahuji obočí.
Ještě jednou díky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.