Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Mám problém který zažívá mnoho lidí v mém věku. Chodím do 9. třídy a netuším na jakou školu chci jít a jak povolání potom dělat. Ve škole mám známky skvělé i tělocvik mi jde skvěle, ale nevím kam se vydat ze základky.
Takže nechci nějakou práci kde budu sedět v kanceláři a vyplňovat štosy papírů. Bavila by mě spíše práce kde se třeba cestuje nebo prostě je nějaká zábava a akce. Doufám že mě chápete :D. Prostě nevím jaké povolání bych cthtěla dělat :/
Ahoj,
jen málo lidí může říct, že jeho práce je zároveň zábavou Co se týče nerozhodnosti neboj nejsi sám, je to normální taky jsem to tak měl. Máš na výběr zkusit nějaké řemeslo, ale teď momentálně mě nenapadá, které z nich splňuje to cestování. Ohledně cestování možná nějaká letecká škola? Rozhodně to ale nebude lehké studium, každopádně jestli ti jdou jazyky, tak si myslím, že na škole tolik nezáleží a k vycestování se během studia určitě příležitost najde. Taky se může stát, že první dva roky budeš nadšený a najednou si uvědomíš, že škola, kterou sis vybral není to co chceš, s tím také musíš počítat.
Já osobně vystudoval obchodní akademii se zaměřením na marketing a management v hotelnictví a obecně o obchodkách platí pravidlo, že to jsou ty školy spíš pro ty kancelářské krysy aspoň si to myslí většina lidí kolem mě. Opak je pravdou, ve škole jsem se dozvěděl něco o podnikání a o práci s lidma a rozhodně dnes nemůžu říct, že bych seděl a papíroval
. Ale myslím, že to bylo jen o tom, že jsem těm příležitoste, šel naproti. Mám kamaráda, který šel na truhláře a také se mu podařilo procestovat půlku Evropy. Doporučuju si sednout sám se sebou v klidu a trochu popřemýšlet a k tomu cestování a akci přidat ještě pár věcí a určitě z toho vyleze konkrétnější věc. A nikde není psáno, že to vystuduješ budeš jednou i dělat, snad to aspoň trochu pomůže
Ještě dodatek k těm obchodkám, je tam spousta spousta holek a i to u mě trochu rozhodlo kam na školu jít, zvažoval jsem každé plus i minus
Jestli máš známky skvělé, tak máte velmi benevolentní češtinářku
Jestli hodně nevíš, doporučuji navštívit pedagogicko psychologickou poradnu a nechat si udělat testy. K čemu se hodíš, jaké jsou vlohy... pobavíte se, vidět se úplně nezávislýma očima často prospěje.
Ivulinka: to by byl krásný svět! Plný zpěvaček, hereček a kosmonautů.
Ahojky, jen krátce,
člověk by měl dělat to, co ho baví a naplňuje. Je to zajímavé, ale co bychom rádi dělali víme v dětství, pak na to zapomeneme a pak zjistíme, že vlastně nevíme co dál. Zkus se zamyslet, když jsi byla malá, kam Tě to nejvíce táhlo, co Tě bavilo dělat a toho se drž. Držím pěsti pro šťastnou volbu
Jak už zde bylo několikrát řečeno - tento problém zažívá spousta lidí tvého věku. Pokud si já dobře pamatuji, tak jsme se třídou byli začátkem roku na úřadu práce, kde si můžeš nechat udělat testy podle tvých zájmů a pak ti to nabídne různé obory zaměření. Pokud tohle vaše škola neuskutňuje, myslím, že bys tam mohla zajít i sama.
Co se toho cestování týče, tak by pro tebe byl obor hlavně se zaměřením na jazyky (zahraniční obchod, cestovní ruch, apod.).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.