Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnice 9. Třída

Od: minejontte odpovědí: 3 změna:

Zdravím, mohl bych se zeptat jak by jste to počítaly? vůbec to nechápu a mám to jako úkol do zítřka..

děkuji!

Rovnice 9. Třída

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak nějak nevím. Můžu odpovědět i když nejsem ženská? (...POČÍTALY?) Podle mě to jsou úplně jednoduchý soustavy rovnic (soustava dvou rovnic o dvou neznámých). Nepsaným pravidlem poradny je, že domácí úkoly neděláme, pouze tazatele nasměrujeme, případně popostrčíme. Takže obecný postup:

z jedné rovnice vyjádříme jednu neznámou (jedno kterou). V příkladu b) to již v podstatě je uděláno v první rovnici.

y=2x-11

a provedeme dosazení do druhé rovnice

y+4=x-6

(2x-11)+4=x-6

x-7=-6

...

atd. až k výsledku x=...

výsledek dosadíme do 1. rovnice

v příkladu c) to bude obdobné, s tím, že výraz c= A.d+B (např.) nejprve musíme získat...

rychnovekl
hodnocení

0x

za b) 1) 2x - 11 = y ...vyjádřím y...y = 2x - 11

2) y 4= x -6 y = 2 krát 1 - 11 = -9

Zkouška: L1= 2 krát 1 - 11= 2 - 11= - 9

2) 2x - 11 4=x - 6 / - x P1=- 9 L1=P1

x - 7= -6 / 7 L2= -9 4 = -5

x =1 P2= 1 - 6 = -5 L2=P2

Také zdravím, také jsem to neuměl a musel jsem chodit na doučování :), budeš asi v 8. třídě? Měj se :D

doplněno 13.10.14 22:43:

Tak se ti omlouvám, ale samo se to nějak spatlalo do kupy

doplněno 13.10.14 22:45:

Asi jsem měl psát pod sebe a ne vedle sebe

rychnovekl
hodnocení

0x

Protože, když to napíšu, tak se to samo nesmyslně zarovná, tak výsledek je u příkladu b) x = 1, y = -9. U příkladu c) d= -1, c = -1. A neboj, zkouška mi vyšla :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]