Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mohl bych se zeptat jak by jste to počítaly? vůbec to nechápu a mám to jako úkol do zítřka..
děkuji!
Tak nějak nevím. Můžu odpovědět i když nejsem ženská? (...POČÍTALY?) Podle mě to jsou úplně jednoduchý soustavy rovnic (soustava dvou rovnic o dvou neznámých). Nepsaným pravidlem poradny je, že domácí úkoly neděláme, pouze tazatele nasměrujeme, případně popostrčíme. Takže obecný postup:
z jedné rovnice vyjádříme jednu neznámou (jedno kterou). V příkladu b) to již v podstatě je uděláno v první rovnici.
y=2x-11
a provedeme dosazení do druhé rovnice
y+4=x-6
(2x-11)+4=x-6
x-7=-6
...
atd. až k výsledku x=...
výsledek dosadíme do 1. rovnice
v příkladu c) to bude obdobné, s tím, že výraz c= A.d+B (např.) nejprve musíme získat...
za b) 1) 2x - 11 = y ...vyjádřím y...y = 2x - 11
2) y 4= x -6 y = 2 krát 1 - 11 = -9
Zkouška: L1= 2 krát 1 - 11= 2 - 11= - 9
2) 2x - 11 4=x - 6 / - x P1=- 9 L1=P1
x - 7= -6 / 7 L2= -9 4 = -5
x =1 P2= 1 - 6 = -5 L2=P2
Také zdravím, také jsem to neuměl a musel jsem chodit na doučování , budeš asi v 8. třídě? Měj se :D
Tak se ti omlouvám, ale samo se to nějak spatlalo do kupy
doplněno 13.10.14 22:45:Asi jsem měl psát pod sebe a ne vedle sebe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.