Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funkce s absolutní hodnotou GRAF

Od: anoano* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, potřeboval bych poradit jak udělat graf funkce s absolutní hodnotou.

mám příklad

F:y = 2|x-1| + |2-x| + x+2

Těd to dám do tabulky

|x-1| |2-x|

I1= (-nekonečno ;1) 1-x 2-x h1:y = 2 (1-x) + 2-x +x+1

I2= ( 1;2) x-1 2-x h2:y = 2( x-1) + 2-x + x+1

I3 = (2 ; + nekonečno) x-1 x-2 h3:y = -2(x-1) + x-2 + x+1

h1:y = -2x +5

h2:y = 2x +1

h3:y = 4x + 3

Jak mám z těchto hodnost udělt graf? Vím, že mám nulový body a přímka skrs ten bod nesmí projít. Mohly by jste mi to prosím vysvětlit? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
hodnocení

3x

Správně má být

h1: y = –2x + 6

h2: y = 2x + 2

h3: y = 4x – 2
Graf pak bude složen ze tří částí přímek. Graf nulovými body prochází, dochází zde k zalomení.

Funkce s absolutní hodnotou GRAF
anoano*
hodnocení

Mo děkuji, mohl by jste mi poradit ještě s tím to?

y= |x+3|- |x-3|

Mě ten graf vychází do Z je to dobře?

x®

Tak jak říká Kartaginec. Naučte se získávat grafy např. v Geogebře, WolframuAlfa apod.

Funkce s absolutní hodnotou GRAF #2

Co tím myslíte, že tengraf "vychází do Z"? Takhlezpaměti se mi ztá, že ten graf tvoří dvě vodorovné polopřímky: x = 6pro x>3, x = –6 pro x <3, spojené úsečkou y = 2x na uzavřeném intervalu od –3 do 3; takhle jste to myslel?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]