Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dneska sme dostávali známky z mechaniky (1. známku z mechaniky vůbec) a z 29 lidí dostalo 27 pětku ,ale nechci to brát že to neumí nikdo tak já taky ne , chci to umět ,ale prostě nevím jak se to učit. Učitel říkal jako matiku. Ale to nejde prostě. Ve škole probíráme rozklad sil ,ale je to tak že to nakreslí a mi z toho hend počítáme to zvládám . A v učebnici z který si máme počítat sou slovní úlohy a často je to na jiným principu než děláme. Ve škole sme ten typ příkladů nedělali, nikde tam vzorovej příklad v učebnici není tak jak mám přijít na to jak se to počítá. V matice tam alspoň jeden vzorovej příklad je a to pak zvládám.. ale tohle fakt nevím jak Jestli je tu někdo kdo tu vystudoval, tak prosím jak ste se tu mechaniku učili vy?
Co přesně myslíš mechanikou, to označování je někdy nepřesné. Jinak doporučují koukat i do jiných zdrojů, na internetu je dost výkladů s trochu odlišliným stylem vysvětlování a možná to je to, co potřebuješ. Třeba tu: fyzika.jreichl.com/... , určitě jsou i nějaká youtube videa. S matikou to hodně souvisí, ale spíš jde o to umět použít ten aparát (třeba vektory), ta fyzika se asi nejlépe učí, když si ji člověk představí, ne-li vyzkouší. A jak to člověk pochopí, tak procvičovat stále příklady, aby to utvrdil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.