Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Německo nebo Amerika?

Od: karolina01 odpovědí: 1 změna:
Na příští pololetí chci jet studovat do zahraničí buď do Ameriky nebo do Německa. Původně jsem měla jet na celý rok do Ameriky ale nakonec jsem si to nějak rozmyslela tak teď chci jet alespoň na půl roku. Po gymnáziu bych chtěla jít na medicinu nebo do Ameriky/Británie na mezinárodní právo. Moje kamarádka je v Americe a z toho co mi vyprávěla nevím jestli by mi ten životní styl vyhovoval. Třeba to jak jsou nehospodární nebo jak se k nim učitelé chovají jako k malým dětem a ty školy tam nejsou tak dobré. Na druhou stranu je to Amerika a asi by to byl velký zážitek. Kvůli studiu na univerzitě by asi bylo dobré že bych si zlepšila angličtinu i když tu zkoušku co potřebuji na VŠ bych napsala i bez toho. Na druhé straně Německo je blízko (není to špatně?) ale do Německa jsem zase nikdy tolik nechtěla. Němčina by se mi asi zlepšila hodně protože teď mi moc nejde. Tak nevím co je lepší pro mojí budoucnost. Rodiče říkají ať jedu do Německa a kamarádi že do Ameriky by nejeli tak co myslíte?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

filip17*
hodnocení

3x

Nejdůležitější je co chceš hlavně ty :) Myslím si že ani jedno není špatně. Já jsem na střední nějakou dobu v německu pobýval kvůli sportu a když to porovnám s ČR tak ten životní styl jak ty říkáš, je v Německu skoro stejný jako u nás, takže to není taková divočina jako Amerika. Některé potraviny jsou tam levnější jiné zase dražší, co se týče němčiny nikdy jsem jí nepřišel na chuť a nebyl problém s angličtinou. Navíc je to sousední země tudíž kdyby hořelo, domů to nemáš daleko :) na druhou stranu Amerika je výzva a jestli tam máš kamarádku může ti pomoct do začátku, každopádně jak jsem řekl na začátku ani jedno není špatně a záleží co chceš hlavně ty, jak rodiče tak i kamarádi ti můžou říct názor, ale nerozhoduj se na základě toho co by chtěli ostatní, ja už takhle párkrát zalitoval, že jsem nedal na svoji hlavu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]