Nejste přihlášen/a.
Kdo máte nějaké digitální hodiny, které ukazují čas ve formátu HH:MM:SS, tak by mě zajímalo, kolikrát za den je údaj o čase složen jen z jedniček a nul. A jak jste k tomu došli.
Dík.
doplněno 05.10.14 22:30:V 24 hodinovém formátu, jsem zapoměl dodat.
Mě někdy hodinky ukazují čas pomocí jedniček a nul třeba celý den a to když si navolím binární ciferník
Tak to je přece jednoduché. Když budeme předpokládat, že jsou ty hodiny ve 24hodinovém formátu, tak jsou to v podstatě všechna binární čísla od 000000 do 111111. Pokud je to příklad z kombinatoriky, tak je jasné, že záleží na pořadí prvků a opakují se, takže to bude ... 6té třídy ze 2 prvků s opakováním. Vhodné ať si tazatel zkusí doplnit sám.
z 24hod jsou hodiny složené z 1 a 0 4x (00,01,10,11)
u minut to samé jako u každé hodiny
u vteřin to samé u každé minuty a hodiny
4x4x4=64x
to platí v případě 24 hodinového formátu (některé hodiny ukazují jen do 12)
ale možná se pletu, ze školy jsem už dlouho a u práce matiku a logické uvažování nepoužívám
Ještě jsem neviděl hodiny, co by ukazovaly 24:00:00 a nevěřím, že takové existují. Ale spokojím se s důkazem na obrázku s uvedením typu hodin, které že to mají být.
To že ukazují jen do 12 v tomhle případě samozřejmě nevadí, když maximální čas je 11:11:11. Jde tu o půlnoc, která nebude u 12hodinového formátu 00:00:00, ale 12:00:00 AM a stejně tak všechny časy až do 12:59:59 AM. Co víc, všechny odpolední časy se obdobně zapisují jako ty dopolední, ale s PM, takže pokud bude chtít být tazatel důsledný a spočítat, kolik možností bude u hodin v 12hodinovém formátu, tak mu to ještě nějakou práci dá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.