Nejste přihlášen/a.
Ahoj, na ZŠ mě bavila matika . Měl sem z ní většinou 1-2 , někdy sem dostal 3-4 ,ale to bylo většinou hloupou chybou ne že bych tomu nerozumněl a nebavila a nešla češťina , přírodopis atd... No a teď sem šel na průmyslovku , protože matika je technický předmět a ten mě jak sem říkal bavil... No a na té průmyslovce se z matiky pro mě stal strašák. Mám z ní zatím trojky to ještě jde ,ale bojím se že to zachvíli bude horší , ale prostě pociťuji něco co sem na ZŠ nepociťoval , že tu látku někdy nechápu hned ,ale třeba až druhej den nebo když k tomu sednu doma a propočítám si to . Je to mnou nebo je to obtížností té školy?
Je to hodně vliv zvyku a změny školy. Přece jen střední už je něco jiného než základka a i ta matematika je tam těžší, takže dávat pozor v hodině dost pomůže, ale chce to často už i samostatnou práci doma. S tím, že se budeš muset o něco více připravovat, se musí počítat (a to i v jiných předmětech).
Chce to zakousnout se do toho, jak píšeš - sednout si k tomu. Toho se drž, nespoléhej, že to půjde "samo". Až tomu přijdeš na kloub a dostaneš pár lepších známek, budeš mít zase optimističtější pohled na věc. Někdy může pomoct i změna metody učení, co třeba zkusit to ne o samotě, ale s někým? Nevyhovuje to každému, je to jen nápad. Pokud máš špatný pocit kvůli toho, že už ti to najde tak snadno jako na základce, tak práce na tom je cesta. A pokud je to jiným učivem, tak to tak bude vždycky - budou zajímavější i nudnější témata.
Držím palce a nenech se odradit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.