Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nj - obrázek

Od: elisa24® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jak byste prosím opravili popis tohoto obrázku?

Děkuji moc

Nj - obrázek
Nj - obrázek #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Tentokrát začneme jinak. Dohledej si v tištěném slovníku (ne v internetu) podstatná jména, která jsi v textu použila. Ve slovníku zjistíš rod podst. jmen, dále si najdi 1. a 2. č. j. + 1. č. mn. Oprav si všechno, co s pomocí slovníku zvládneš sama. Pak sem text vlož znovu. (Vrátím se.)

–––––––––– Připomínky:

Ve spojení s prostorem v letadle bych použila spíše přívlastek malý (prostor na iobrázku podle mne nepůsobí útulně, ale dost stísněně).

Nikde není psáno/řečeno, že jde o manžele, a podle mne se ti lidé tak ani nechovají.

Letušku "oblékni" do kostýmu nebo do uniformy. Der Anzug znamená oblek, s títmto slovem se setkávám v souvislosti s pánským oblekem.

V modré halence ► pozor na správný tvar přívlastku do svého kufru ► pozor na tvar přivlastňovacího zájmena (kam ► 4. pád) Jak se řekne do nějakého města? (kam ► 4. pád)

Letadlem se létá (nejezdí).

Pozor na argumentaci: Do letadla se (pokud vím) lidé neoblékají jako na pláž ...

doplněno 04.10.14 18:16:

V poslední větě by mělo být Möglicherweise. Dneska nějak blbne obrázek s textem, nejde mi stáhnout (uloží se mi JPG o velikosti 0 kB) – opravím až upravený text (snad to bude lepší).

04.10.14 18:57
hodnocení

Nj - obrázek #3
iz*

To je mnohem lepší. Pozor na množné číslo u slova Person, Personen a na základní číslovky.

Nj - obrázek #4
hodnocení

Moc děkuji

Nj - obrázek #5
iz*
04.10.14 20:36

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]