Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak byste prosím opravili popis tohoto obrázku?
Děkuji moc
Tentokrát začneme jinak. Dohledej si v tištěném slovníku (ne v internetu) podstatná jména, která jsi v textu použila. Ve slovníku zjistíš rod podst. jmen, dále si najdi 1. a 2. č. j. + 1. č. mn. Oprav si všechno, co s pomocí slovníku zvládneš sama. Pak sem text vlož znovu. (Vrátím se.)
–––––––––– Připomínky:
Ve spojení s prostorem v letadle bych použila spíše přívlastek malý (prostor na iobrázku podle mne nepůsobí útulně, ale dost stísněně).
Nikde není psáno/řečeno, že jde o manžele, a podle mne se ti lidé tak ani nechovají.
Letušku "oblékni" do kostýmu nebo do uniformy. Der Anzug znamená oblek, s títmto slovem se setkávám v souvislosti s pánským oblekem.
V modré halence ► pozor na správný tvar přívlastku do svého kufru ► pozor na tvar přivlastňovacího zájmena (kam ► 4. pád) Jak se řekne do nějakého města? (kam ► 4. pád)
Letadlem se létá (nejezdí).
Pozor na argumentaci: Do letadla se (pokud vím) lidé neoblékají jako na pláž ...
doplněno 04.10.14 18:16:V poslední větě by mělo být Möglicherweise. Dneska nějak blbne obrázek s textem, nejde mi stáhnout (uloží se mi JPG o velikosti 0 kB) – opravím až upravený text (snad to bude lepší).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.