Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám to trochu složitý s poplatkama za studium, vlastně si za to můžu sama, uvědomuju si to. O radu bych prosila jen ty, kteří se v této problematice opravdu vyznají. Mou situaci jsem nenašla v žádných diskuzích, takže zakládám nové vkákno.
Absolvovala jsem bakalářský obor na Univerzitě Karlově (UK) v klasické délce studia (3+1 let), nemusela jsem tudíž platit žádné popatky. Mám tedy titul Bc.
-> V lonškém roce (2013/2014) jsem začala studovat DVA magisterské obory na UK, obor A a obor B. Protože jsem dopředu nevěděla, jaký bude lepší. V rámci tohoto prvního ročníku jsem vyjela na semestr na studijní pobyt do zahraničí. Během pobytu jsem se dozvěděla, že u nás na UK otevírají úplně nový, zajímavě znějící, obor C, na který jsem se přihlásila. Po návratu jsem složila přijímací zkoušky a letos (2014/2015) jsem se zapsala do prvního ročníku oboru C.
-> Jsem tedy SOUBĚŽNĚ řádně zapsána na oboru A a B (od roku 2013/2014) a do oboru C (od roku 2014/2015). Jak jsem zjistila, obor C má nakonec bohužel podobné předměty, nic skvělého, a tak jsem se po dlouhém uvažování rozhodla, že dodělám obor A.
-> Kdy budu platit poplatky za studium a jak velké? Obor A stejně musím kvůli svému loňskému semestru v zahraničí prodloužit buď o semestr nebo o dva. Budu platit poplatky tedy příští rok? Nebo už tento?
-> Kdy je nejvýhodnější ostatní dva obory ukončit, aby se mi nezapočítávaly do studia?
-> Nemůže mi třeba za rok přijít složenka na X tisíc za všechny tyto semestry na všech třech oborech najednou?
Děkuji!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.