Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak převést km/s na m/s?

Od: mrkulda odpovědí: 9 změna:

Čau všichni,hele máme teď na fyziku takovej projekt a musíme něco vypočítat...Už jsem pochopil že když chci km/h převést na m/s tak to vydělim 3,6...ale lidi,jak mám zjistit 8 km/s ,kolik je to m/s? Prosíííím poraďte děkuju :D

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1 m/s = 3,6 km/h

8 m/s = 8 * 3,6 km/h

z metrů/sekundu na km/sekundu to budeš zase násobit

sanyo*

Jo-Jo, Elisa to zná, Elisa to má dobře, tak jí dáme bodík ...

asd*

Fakt dobře? Si přečti zadání...

k (kilo) je x 1000, takže 8 km/s = 8000 m/s

praivo*
hodnocení

1x

No to snad ne... 1 kilometr je kolik metrů (jednotka času zůstává stejná, tudíž nás nemusí zajímat)? A to "hele" si nech pro spolužáky, na to tady nejsme zvědaví.

doplněno 06.10.14 17:11:

Zajímalo by mě, jestli víš, odkud se vzalo to číslo 3,6.

buss

A proč by to měl vědět? Proč by měl třeba přemýšlet když se otáže a někdo u to sdělíí jak postupovat? Přijde jiný příklad a je v kelu.

doplněno 07.10.14 18:25:

host Nic si nemusíš pamatovat, jen stačí vědět, že km má 1 000 metrů a že hodina má 60 minut a každá minuta 60 sekund. To žák neví? To bych rád věděl, jaká je to třída.

miklous*
hodnocení

1x
Ahoj. Předpokládám, že víš, kolik má kilometr metrů... A když víš, že něco urazí za 1 sekundu 8 kilometrů, pak Ti ihned dojde, kolik to je (pořád za tu jednu sekundu) metrů... No a je to ;) M

hodnocení

0x

jak mám zjistit 8 km/s ,kolik je to m/s?

No..nic jednoduššího snad už být nemůže...(pokud máte správně jednotky km/s a nemá být km/h).

predsunutajedno
hodnocení

0x

host*
hodnocení

0x

Nějakou konstantu 3,6 klidně zapomeň. A při výpočtu nespěchej, vem to po částech. Nejdříve si převeď km na metry a číslo které ti vyjde podělíš 60 a vyjde ti za minutu a pak ještě 60 a vyjde ti za sekundu. Nebo až budeš zběhlý v počítání, klidně to poděl 60 x 60 = 3 600. A pokud tohle počítání potřebujdš častěji pak se dostaneš k tomu, že je rychlejší km/hodinu podělit 3,6. Ale nemusíš si to pamatovat, kdykoliv to budeš potřebovat, tak k tomu dojdeš.

A až budou v rádiu říkat, že fouká vítr rychlostí 20 m/s, vypočítáš si, kolik to je za minutu, tedy 20 x 60 = 1 200 a pak to ještě vynásobíš znovu 60 aby to bylo za celou hodinu, tedy 1 200 x 60 = 72 000 a víš, že to je 72 000 metrů za sekundu a to převedeš na km za sekundu tak, že převedeš ty metry na kilometry, tedy 72 km/h (pokud jsem se při počítání z hlavy nespletl). Když tyto výpočty budeš potřebovat často, tak rychlost v m/s snadno převedeš na km/hodinu tak, že m/s znásobíš 3,6. (například rychlost větru 10 m/s je 10 x 3,6 = 36 km/hodinu.)

Nic si nemusíš pamatovat, jen stačí vědět, že km má 1 000 metrů a že hodina má 60 minut a každá minuta 60 sekund. A pak logicky uvažovat postupně krok za krokem.

doplněno 07.10.14 20:42:

chyba: nemá být "72 000 metrů za sekundu", ale 72 000 metrů za hodinu, omlouvám se za chybu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]