Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bakalářská práce a citace

Od: frosti* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, začínám psát BP, ale narazil jsem na jeden problém. Pan vedoucí BP říkal, že v teoretické části práce máme pracovat hlavně s literaturou, ale vždy musí být uveden zdroj. Pochopil jsem to tak, že to prostě máme nějak opsat a k tomu uvést zdroj. Ale co potom znamená citace, která má být kurzívou? Pokud bych za citaci považoval text z literatury, tak bych musel mít skoro všechno z teoretické části kurzívou, což skoro v žádné BP, které jsem viděl nebylo. Někdo mi říkal, že si mám text přečíst a napsat vlastními slovy a uvést zdroj, ale vedoucí mi řekl, že je to zbytečné. Navíc netuším jak to potom vyhodnotí systém na plagiátorství. Vůbec nevím co mám dělat... Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Předem děkuju za každou radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Přečíst by sis to mel v každém případě, pak uvidíš, že se ti bude líp psát. Jinak opisovat celou teo cást doslova je blbost. Klidně opisuj, ale proloz to vlastními výrazy - tady nebudeš psát kurzívou. Pouze např citace odborníků apod. Tedy nevím jak to vypadá na ostatních školách, třeba na té tvoji jim fakt stačí opsat co ti přijde pod ruku a pod oko, ale nespolehala bych na to, prostě se snaž všemu porozumět a prolozit vlastními slovy ;)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Doslovná citace = slovo od slova = kurzíva.

Pokud opíšeš pasáž vlastními slovy, i tak musí za odstavcem následovat odkaz na literaturu, ze které jsi čerpal, ale už to nebude kurzívou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]