Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych radu, jestli nevíte není někde na netu nějaké vysvětlení jak poznat literární děj, je to prostě takový divný téma co teď bereme a jelikož jsem nástavba, tak bereme vše rychle já bych potřeboval jen nějak naučit že máme napsanou básni a tam je vždy podtrhlé něajké souvětí nebo nějaká kratoucká větička např. růžový měsíc se válel na nebi to je jediné co vím to je epiteton
byl bych opravdu všem vděčný prosím prosím
Ahoj, také jsem na nástavbě a jak poznat literární druhy? Jsou tři, epika, lyrika a drama. A v nich jsou pak literární žánry. A vy asi myslíte literární pojmy? Jako je např. personifikace=zosobnění - přenesení lidských vlastností a činností na neživé věci, zvířata...(slunce napsalo básen), Oxymoron - spojuje slova protichůdného významu ( ztrhané struny zvuk), přirovnání - příměr (krásná jako růže), metafora, epifora, archaismus, antiteze, apostrofa, epanastrofa, epifora, anafora, zvukomalba, ironie, eufemismus, disfemismus, sarkasmus, hyperbola, synekdocha atd. No, kdyby byl zájem, tak vám napíšu i příklady k tomu. Aspon bych se to psaním naučil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.