Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se semnou nebaví a nejsem oblíbena?

Od: kristy* odpovědí: 7 změna:
Ahoj potřebuji pomoc! Před rokem k nám přišla nová spolužačka kterou jsem znala a asi odešla tak ve 3 třídě. Teď jsem v 8 třídě. Nenávidím jednu spolužačku která je oblíbena a stále mě využívá. Ta nová spolužačka se semnou bavila pořád v kuse ale najednou šla k ostatním holkám a bavila se s něma začala se měnit a neustále jsme se spolu hádali byla jsem docela dost oblíbena ale od té doby co se začala bavit s jinými holkami tak je všechno pryč. Na Facebooku jsme se pohádali a ona řekla že už se baví s ostatníma holkama ale semnou ne pořád neznám důvod! Nevíte čim by to mohlo být? Teď si mě vůbec nevšímá směje se mi! 2 týdny jsem byla nemocná a cela třída si myslela že simuluju! Holky mi ji přebrali a já se chci pomstít potřebuju vědět jak bych to mohla všechno vrátit a jak se pomstít holkám které mi ji vzali! Nebo jak je přesvědčit aby se semnou zase bavily! Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

4x

Joo,holka, za vším tímto většinou bývá závist. Něco té tvé spolužačce na tobě vadí, něco ti závidí, tak ti to dává takto pocítit. Jak se pomstít? Na pomstu nemysli. Spíš dej zcela zřetelně najevo, že je ti všechno její jednání šumafuk, že je ti ona ukradená a že je ti i ukradené to, že tě pomlouvají. Pak nebudou mít důvod to dělat, jelikož o to jim jde. Aby tě naštvali. Jo a nedolízej za těmi "kamarádkami". To je to nejhorší, co můžeš udělat.

hodnocení

3x

Ahoj, nezlob se na mě za mou upřímnost, mohu si ji vzhledem k věku a životním zkušenostem tak trochu dovolit. Ona je ta základní chyba totiž v Tobě.

Je Ti 13 - 14 let, což je krásný dívčí věk, ale Ty kolem sebe místo smíchu a radosti rozséváš jen zlobu a nenávist. Spolužačku nenávidíš. Co Ti udělala? Jenom je oblíbená, zatímco Ty ne. Místo nenávisti bys měla na sobě začít pracovat. Být veselá, vstřícná, umět pomoci ostatním. Ale zároveň nebýt podlézavá.

A dál: chceš se děvčatům pomstít za to, že Ti ji přebraly. Proč hned msta? Jestli ta dívka rozumně uvažuje, vidí, že jsi zapšklá, strojíš úklady, jsi podezřívavá, šíříš kolem sebe nenávist. Proto se dala raději do kupy s kolektivem dívek, které jsou na rozdíl od Tebe normálně veselé a dívčí.

Prostě, přestaň myslet na pomstu a nenávist, k Tvému věku se to ani nehodí *bum* /no, ono se to nehodí k žádnému věku/ a začni na sobě pracovat.

Jezdila jsem dělat 10 let vedoucí na letní tábor. Pokaždé 15 - 16 holek. A nebylo snadné udělat z nich dobrý kolektiv. Některé byly kamarádské a veselé už od prvního dne, jiné byly s tím přátelstvím těžkopádnější a trvalo jim to déle, než se otrkaly. Ale žádná nebyla mstivá a nenávistná. Nakonec jsme byly pokaždé bezvadná parta a poslední den jsme bulily, že se musíme loučit.

Děvčata přesvědčíš jen tím, že se změníš. Že se začneš chovat jinak. Půjde to pomalu, ale půjde to. Určitě znáš přísloví: Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

V překladu: jak se k děvčatům chováš /budeš chovat/ Ty, tak se chovají /budou chovat/ ony k Tobě. Je to tak! Jaga.

butterfly*

S tím nemohu úplně souhlasit. Ano, děje se, že ve třídě jsou potvory, které se snaží shodit ostatní. Honí si tím ego. Máte paní sice věk a zkušenosti, ale já teď něco podobného momentálně zažívám a není to nic příjemného. Když se někdo stane oblíbeným, má velký vliv. Když ten vliv využije, s trochu menším sebevědomím se budete cítit jako úplná nula.

To samé zažívám i já. Něco jinýho je to na táboře a něco jinýho ve škole nebo v práci. Zažívám teď v práci něco podobného.

doplněno 30.09.14 14:30:

Kolegyně z protisměny je oblíbená, společenská a ukecaná. Ale pracovala míň než já. Doslova na to kašlala, ke konci. Když jsem to ukázala vedoucímu, začala mě tam ta oblíbená koleg. pomlouvat po celém obchoďáku. Někteří se se mnou baví dál, ale někteří se odvrátili, nezdraví mě atd. Přitom jsem s ní pracovala na protisměně jen já a ze začátku jsem ji kryla a vedoucímu nic neříkala, ale poslední dobou se ona začala ke mně i špatně chovat s kolegyní a pak mi přes jednu i vzkázala něco nepříjemnýho, tak jsem to řekla vedoucímu. Ona dostala výtku a začala mě tam pomlouvat. A to i předtím mě pomlouvala. Máme stejný plat, tak přece nebudu dělat víc než ona, protože je tam oblíbená!... Řekla jsem to nejdřív kolegyni, že mě to štve, že nedělá a ta mi poradila, ať to řeknu vedoucímu. Protože když jsem něco vytkla té oblíb. koleg., tak na mě byla zlá. Tak komu jinýmu než vedoucímu to mám říct? Mrzí mě, že lidi slyší nějaký drb, ani nevědí, jak přesně to bylo a odsuzují. Je jednoduché někoho odsoudit.

buss
hodnocení

1x

a stále mě využívá. Ale to je tvůj problém, že se necháš. Ale to už tak bývá, že někdo je nadřazený. Musíš se podívat sama na sebe, zamyslet se, čím se lišíš.Kamarádí spolu dvě "krásky"? Proč chceš někoho přesvědčovat, nutit? Na nenávist, mstu zapomeň, s tím daleko nedojdeš. Co se tak změnit sama? Nebo hledej kamarádky jinde, podle zájmu ... Ale takové starosti ve tvém věku, to bývá i u dospwlých, v zaměstnání, neboj, přijdou jiné.

iz*
hodnocení

1x

Kristy, moje odpověď se ti vůbec nebude líbit, ale přesto se nad ní zamysli. Pročti si důkladně svůj dotaz a představ si, že jej napsal někdo, koho neznáš. Jak na tebe ten dotaz "s odstupem" působí? Co by sis o autorovi myslela? Nemůžeš podobně působit na zmíněnou kamarádku i na svoje spolužačky?

Myšlenky na pomstu pusť z hlavy. Přemýšlej spíše o tom, proč se chování okolí vůči tobě změnilo. Nemohla´s k tomu zavdat příčinu ty sama?

hodnocení

0x

Ahoj. Kamarády si vybíráme my sami. A toto není žádná kamarádka, když Tě odstavila na druhou kolej. Tobě jí nikdo nepřebral. Vybrala si sama, tak proč by ses mstila ostatním? Prostě zapadla do kolektivu víc, než Ty. Nikoho nelze donutit kamarádit se s někým, s kým se kamarádit prostě nechce. Zamysli se v první řadě sama nad sebou. A zkus si odpovědět na otázku, proč stojíš mimo kolektiv? Proč se s Tebou ostatní nebaví? Co oni mají a Ty ne? V čem jsou lepší, co je spojuje a Tebe od ostatních odděluje? Chceš-li usilovat o přízeň kolektivu, zkus změnit především svůj přístup. Nenech se nikým využívat, nenech se sebou manipulovat a proti pomluvám se neboj, ohradit se. Měla bys mít zdravé sebevědomí, být přátelská a tolerantní k ostatním. Myslet hned na pomstu, když věci nejdou tak, jak bys chtěla, tím si naděláš v životě jen nepřátele. Záleží na tom, co z Tebe vyzařuje. Pokud hlavně negativní postoj a energie, tím si druhé nezískáš nikdy. Nechtěj mít sama pro sebe někoho, kdo se chová jako ta Tvá kamarádka. Kamarádství je úplně o něčem jiném přece, takže Ty jsi o nic tak hrozného zase nepřišla ve skutečnosti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]