Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vybrat kalkulačku

Od: dankoss* odpovědí: 5 změna:

dobry den , jsem studet Střední průmyslová škola zeměměřická a potřeboval bych kalkulačku na praxi která má pamět

tet na praxi zatím nechodíme ven ale počítáme příklady Oblouková míra ( absolutní míra )

převody obloukové míry

našel jsem na internetu jednu kalkulačku ale nevim jestli je vhodná na tento druh příkladu Casio FX 220 PLUS

děkuji dopředu za vaší pomoc

dan

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Syn měl na střední škole asi stejnou kalkulačku, ale jiné značky. Levnější a taky fungovala. Paměť má, vypisuje i všechny zápisy. Dám příklad 1-1+5x8(7-2). Samozřejmě složitější. I na vysokou jsem kupovala takovou kalkulačku. Tak si myslím, že by mohla být pro vás vhodná. Akorát je fakt, že obloukovou míru asi nepočítal, ale na vysokoškolskou matematiku se taky hodila ta kalkulačka.

x®
hodnocení

2x

V podstatě každá kalkulačka s pokročilejšími funkcemi umožňuje zadávat úhly ve stupních, radiánech a gradech. Vzhledem, že při převodu úhlu ve stupních na obloukovou míru stačí násobit číslem π/180 (hodnotu π kalkulačka zná), se na kalkulačkách neuvádí funkce pro přímý převod mezi mírou stupňovou a obloukovou. Vybraná kalkulačka bohatě postačuje nárokům střední školy. Nakonec se zdaleka nevyužijí veškeré funkce kalkulačky. :)

dankoss*
hodnocení

takze ta casio fx 220 plus bude vhodna na to co potrebuji jo? :)

tak tedy dekuji vsem za rady :)

Já nedám dopustit na CASIO fx-85ES PLUS. Vpodstatě má téměř totožné funkce jako výše zmíněná kalkulačka, ale má navíc grafický displej, takže je do ní jednodušší zápis zlomků, odmocnin a podobných věcí. Také výsledky umí zobrazit ve zlomcích, smíšených číslech apod.

Jakou vybrat kalkulačku

dankoss*
hodnocení

je pekna ta CASIO fx-85ES PLUS ale ja za ni nebudu davat 400 ta co chci koupit mi bohate postaci

ale jinak diky za typ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]