Nejste přihlášen/a.
dobry den , jsem studet Střední průmyslová škola zeměměřická a potřeboval bych kalkulačku na praxi která má pamět
tet na praxi zatím nechodíme ven ale počítáme příklady Oblouková míra ( absolutní míra )
převody obloukové míry
našel jsem na internetu jednu kalkulačku ale nevim jestli je vhodná na tento druh příkladu Casio FX 220 PLUS
děkuji dopředu za vaší pomoc
dan
Syn měl na střední škole asi stejnou kalkulačku, ale jiné značky. Levnější a taky fungovala. Paměť má, vypisuje i všechny zápisy. Dám příklad 1-1+5x8(7-2). Samozřejmě složitější. I na vysokou jsem kupovala takovou kalkulačku. Tak si myslím, že by mohla být pro vás vhodná. Akorát je fakt, že obloukovou míru asi nepočítal, ale na vysokoškolskou matematiku se taky hodila ta kalkulačka.
V podstatě každá kalkulačka s pokročilejšími funkcemi umožňuje zadávat úhly ve stupních, radiánech a gradech. Vzhledem, že při převodu úhlu ve stupních na obloukovou míru stačí násobit číslem π/180 (hodnotu π kalkulačka zná), se na kalkulačkách neuvádí funkce pro přímý převod mezi mírou stupňovou a obloukovou. Vybraná kalkulačka bohatě postačuje nárokům střední školy. Nakonec se zdaleka nevyužijí veškeré funkce kalkulačky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.