Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ona ta chyba bude spíše u Vašich rodičů, kteří jsou ambiciózní a kladou na Vás moc vysoké nároky. Zřejmě budou vzdělaní lidé a chtějí mít i vzdělanou dceru. Ty větší nároky možná pociťujete i v jiných oblastech, než je škola. Někdo by to měl rodičům vysvětlit, že se snažíte, ale někdy se to nepovede. Už samotný přechod ze základní školy na tu střední je náraz. Možná by to mohla řešit Vaše třídní na rodičovské schůzce (pokud se ji svěříte) - tedy, jen ona a rodiče. Zdravím!
doplněno 26.09.14 15:54:Můžete se svěřit své třídní, ona si třeba rodiče pozve na kontultaci nebo jim to řekne na té školní schůzce - řekne jim přesně v čem jste dobrá, kde máte přidat a na co nemáte (kde je asi limit).
Rodiče budou mít informace, budou vědět, že se neflákáte, ale někdy to prostě nezvládnete. A nebo to řekněte rodičům, ať se spojí s Vaší třídní a poradí se s ní. Lepší, než zákaz, by byla podpora a povzbuzení ze strany rodičů (a více tolerance nebo i vzpomínka na jejich školní léta).
Souhlas @ben, pokud se klepete z rodičů,jste na nejlepší cestě zadělat si na úzkosti a střední školu připadně ani nedodělat. Je potřeba si o tom s rodiči promluvit, protože jinak máte zaděláno na žaludeční potíže při každé další písemce, kterou nezvládnete za výbornou.
Možná jim zkuste přímo říct, že se z nich klepete, že se snažíte učit, ale ne vždy se vám to podaří, že se jich bojíte. My, bohužel, neznáme reakce Vašich rodičů, takže je těžké dávat konkrétní rady, ale je jasné, že pokud se opravdu snažíte, tak zákazy se nic nedocílí. Držím Vám palce!
Ahoj, tvrdíš, že ti budou rodiče všechno zase zakazovat, čímž si trochu protiřečíš s tím, že na začátku jsi říkala, že se učíš převážně dobře, jen ti to někdy ujede. Pokud ti to jenom někdy ujede, tak by rodiče neměli důvod ti něco zakazovat, protože každý chybuje, chybovati je lidské. Prostě mi tady něco nesedí.
No já to taky měl podobný. Jedničky jsme tedy nemíval. Možná do 5té třídy. Pak jsem měl 3-4. Každá špatná známka = dlouhé debaty proč se neučím apod... V 9. tříde, když se rozhodovalo kam dál, tak třídní byla proti, abych šel na maturitní obor. Říkala, že na to nemám. Tak jsem chtěl jít na učňák. Rodiče to samozřejmě nedovolili. A dnes? Mám maturitu a jsem spokojený, že mi to rodiče nedovolili a, že jsem na tu střední školu s maturitou šel. Buď ráda, že se o tebe rodiče starají. Jednou jim určitě poděkuješ. Pamatuji na spolužáky, kteří se neučili. Rodičům nevadilo jaké známky nosí domů. Dnes nemají školu nebo práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.