Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Status studenta

Od: terka90 odpovědí: 7 změna:
Ahoj jsem studentkou vyšší odborné školy elektrotechnické ve 3 ročníku. Chtěla sem se zeptat kdyz nezvládnu zkoušky v lednu a tím padem budu vyloučena ze školy zůstává mi status studenta do 31.08.2015? Děkuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

upřesněte jaké zkoušky? absolutorium v lednu nebo pololetní vysvědčení? Jste na VOŠ s 3 a půl letým studijním programem? Existují totiž VOŠ na 3,5 roku. Doplňte, z vašeho dotazu není zcela jasný důvod vyloučení

doplněno 25.09.14 11:46:

o vyloučení rozhoduje ředitel školy. Takže se nedá říct, jaký bude jeho postup při pětkách v pololetí. Co třeba opakování ročníku? A jak víte, že budete mít v lednu pětky, když je teprve konec září!?!

V každém případě, pokud vás v pololetí vyloučí, přestáváte být studentem. Ztrácíte status studenta

doplněno 25.09.14 14:29:

souhlasím s poradkyní "ivzez". Na VŠ jsou jiné podmínky než na VOŠ. Vyloučením přestáváte být studentem školy. Jinak status studenta lze mít pouze do 26 let

terka90
hodnocení

Je to studium 3 lete . Je to vyšší odborná skola elektrotechnická v Olomouci. Jedna se o zkoušky v lednu na pololetní vysvědčení. Dekuji

terka90
hodnocení

Vedet to nevím jen se informují dopředu. Pobíram sirotci důchod a potřebovala sem vedet jak to s nim bude kdybyc to náhodou neudělala. A kdybych za zadala o opakování a je to zimní semestr tak to bych letní semestr neabsolvovala a nastoupila az v záři a po dobu letního semestru a prázdnin bych měla nadále status studenta? Vím totiž ze kdyz jste na VŠ Palackého mate status studenta po cely rok i kdyz neabsolvujete zkoušky v pololetí. Děkuji
iz*

VŠ Palackého je něco jiného než VOŠ elektrotechnická. Nevím, proč byste v případě, že nezvládnete pololetí, neměla dál pokračovat ve studiu. Podle mne byste vyloučením status studenta ztratila, pokud byste v září začala opakovat ročník, měla byste jej znovu získat.

terka90
hodnocení

No a kdybych pololetí nezvládla měla bych status studenta do srpna nebo bych ho na ten pul rok stratila a nabyla ho az v záři? Děkuji za odpověď

paní "ivzez" i já píšeme to samé: status studenta ztratíte vyloučením z VOŠ. Pak status opět získáte v září případným opakováním ročníku. Z čehož vyplývá, že dobu od vyloučení do opětovného zahájení studia NEJSTE studentem a ztrácíte všechny studentské výhody. Status můžete mít max. do 26 let

Snad je to srozumitelné. Ivzez možná napíše lépe

iz*

Školní rok trvá od 1. září jednoho roku do 31. srpna roku následujícího. (např. od 1. září 2014 do 31. srpna 2015). Pokud byste byla ze školy vyloučena, přijdete o status studenta. (Status studenta může mít jenom student, jímž byste po vyloučení nebyla.)

Status studenta by pak obnovil nástupem ke studiu na začátku příštího školního roku. (Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]