Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítat tento příklad, kvádr

Od: kakadu558* odpovědí: 11 změna:

Do plaveckého bazénu tvaru kvádru o délce 25 m, šířce 10 m a hloubce 2m bylo napuštěno 425 000 litrů vody. Kolik cm pod okraj sahá voda?

Jak na to vůbec nemám nějak představu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kakadu558*
hodnocení

Asi vypočítám obsah toho kvádru, ale co dál to už netuším.

hodnocení

0x

Já bych si spočítal výšku vody.

kakadu558*
hodnocení

Tak v plným bazenu by bylo 500 m krychlových vody kdyby byl plný asi co? Ale potřebuji to vůbec?

Ta voda v něm 425 000 je 425 m krychlových pokud jsem dobře spočítal, ale jak spočítám kam až sahá? A není to blbost, a není to nějak malo?

No, jdi na ten výpočet od lesa, tedy odzadu. Je vcelku úplně jedno, v jakým pořádí budeš při výpočtu obsahu bazénu násobit jednotlivý údaje.

To samý se dá použít i u obrácenýho postupu, že?

kakadu558*
hodnocení

Udělal jsem 425m krychlových = 25 * b * 10, a vyšlo mi 1,7m, ale to je blbost tak já nevím teda.

Proč to je blbost?

kakadu558*
hodnocení

Jo počkat. Takže voda sahá do výšky 1,7m, je dobře? Jen když nad tím tak uvažuji tak 30 cm, bez vody co to je za bazen? :////

Co to je za bazén, nad tím nepřemejšlej.

Pokud ti vyjde při kontrole výška hladiny při stanoveným objemu vody, tak pak je snad už úplná malina spočítat na co se v tom příkladu vlastně ptají.

lmgify

když nad tím tak uvažuji tak 30 cm, bez vody co to je za bazen?
Jako kluk jsem chodil do jednoho vnitřního bazénu postaveného před 2.sv.válkou a ten měl vpusti opravdu asi 30cm pod okolní podlahou. Když o tom tak přemýšlím, tak i ten druhý, kam jsem chodil, je měl také uvnitř asi 30cm pod okrajem. Ty dalsí, kam jsem chodil, už měly přepady k úrovni podlahy mimo bazén.

Tak když vim, že do 2metrovýho bazénu se vejde 500 m3 vody, a vim, že je v něm 425 m3 vody, tak už z hlavy neni problém říct, do jaký výšky sahá voda.

kakadu558*
hodnocení

Tak mám pocit že to vychází. Díky za radu chlapi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]