Nejste přihlášen/a.
Mili radcove a radkyne,
potrebuji narychlo poradit s anglictinou: kdyz chci rict,ze ma kalhot.kostym s cernymi manzetami -bude to trousersuit with - nebo from the black cuffs nebo cuffes. Dale zda je minisukne a kalhot.kostym bran jako jednot. cislo nebo mnozne-zda tam bude clen.
Pred destem from rain nebo the rain?
Kolik lidi je tam? How many people there are on? Bude tam to on?
Sandalyj jsou sandals a kdyz chci rict sandal tak lze pouzit sandal?
Zkousel u marturit.zkousek -at graduation -je spravne to at?
sun nebo Sun?
To je asi vse. Je to opravdu narychlo,tak prosim odpustte neprehlednost.
Predem dekuji.
pantsuit with black cuffs (?); nevim, co jsou manžety, ale jestli jsou to ty ozdobne knofliky do konců rukávů košile, tak to jsou "cuffs"; ty pantsuit možná bude amerikanismus, ale trousersuit jsem ještě neslyšel (na druhou stranu britskou angličtinu neslýchávám skoro vůbec)
miniskirt is ..., pantsuit is ... ; nevím, proč by to mělo být množné číslo
to hide from (the) rain; obojí je možné, to s tim "the" znamená od konkrétního deště (tohoto, toho, o kterém mluvím, ...), to bez toho "the" je před deštěm obecně, ale dá se to říct i s tím "the".
How many people are there? "How many people there are on" znamená něco jako "Kolik lidí tam vystupuje (na jevišti, v pořadu, ...)?" Kolik lidi tam čeká (přišli tam na nějakou událost, jsou ve frontě a čekají, až na ně dojde řada atd.) "How many people there are" znamená "Kolik existuje lidí"/"Kolik je lidí".
Asi jde použít "a sandal". Nenapadá mě zrovna situace, kdy by se to použilo. Určitě se to dá obejít použitím "shoe", "one" apod.
I sat at (the) (high school) final exams. Sedel jsem v komisi u (těch konkrétních) maturitních zkoušek. Graduation je jen to slavnostní zakončení školy, kde se předávají diplomy apod.
sun/Sun - stejně jako v češtině. Když se mluví o Slunci jako o té vesmírné hvězdě, tak je to s velkým (stejně jako Mars, Venus, Earth, Uranus, ...)
Neber moje odpovědi na 100%. Taky tomu nerozumím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.