Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba za studium, když nestudovala

Od: dedkoid* odpovědí: 2 změna:

Kamarádka má problém na vysoké škole. Kdysi studovala jeden rok, pak přestala chodit a do dalšího ročníku se nezapsala. Bohužel ale neukončila studium na stud. oddělení. Před 2 lety začala zase chodit a nyní (3rok) po ní chtějí plné školné (24 000,- za rok). Jak má postupovat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

4x

Dusatka má pravdu, zpětně přeušit nelze, ale já bych zkusila ještě jedno - důležité je, že v době, která se jí započetla do celkové délky studia, jsou i roky, kdy neplnila studijní povinnosti. Přesně tato formulka je důležitá. Takže - je to sice bez záruky, záleží na ochotě jedné jak druhé studijní, chce to vyběhat, ale je to poslední krok, který může zkusit. Zajít na bývalou školu, ideálně za stejnou studijní, kterou měla. Jestliže se před těmi x lety nezapsala, nemohla plnit studijní povinnosti. To ať jí bývalá studijní potvrdí i s razítkem - klidně na obyčejné potvrzení, které má každá škola předtištěné. S tímto pak na stávající školu, předat studijní a odvolat se k děkanovi. Pomůže, jestli v té době, kdy vlastně nestudovala, třeba platila zdravotní pojištění sama za sebe - kopii výpisu plateb ať přiloží k odvolání. Mluvím z vlastní zkušenosti, v posledním ročníku VŠ mě potkalo totéž - no a samozřejmě tolik peněz jsem neměla, našim jsem to ani nechtěla říkat...prostě hrůza. Stálo mě to měsíc vyřizování skoro čistého času, ale ušetřila jsem 24000, a to jsem ve svém rozpočtu fakt poznala. Jo a ještě jedna věc - bývalá studijní bude tvrdit, že třeba máte index archivovaný a že se tam nedostane atd. (to říkala mně také) - ale Vy na výpis z indexu máte právo, takže se nenechte odbýt. Budu moc držet palce, aby to vyšlo! *slunce*

dusatka*
hodnocení

0x

Zřejmě nezbyde, než zaplatit. Bohužel, měla přerušit studium, a to zpětně nelze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]