Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup z gymplu kvůli zasedlejm učitelům

Od: dody23* odpovědí: 13 změna:

Sem v kvartě (devítka) na gymplu a vůbec mě to neba. Nejarči bych přešel hned,učitelky sou na mě hrozně zasedlý, hlavně na němčinu už mám 6 pětek no a to je teprv září,dává mi pětky jen tak,třeba se otočim a hned mě zkouší z věcí,co nevim. A hned mi dá za 5. Ještě mě napadá otázka jestli mě může zkoušet jen za to,že se třeba bavim nebo koukám jenom na čas na mobil? A taky mi ten mobil vezme a jednou mi řekla že si musí přijít táta.Taky mě nepouští na záchod a pokaždý mě přesazuje takže musím psát testy u ní u stolu. Neporušuje nějaký práva? A ostatní učitelé to je docela podobný,voni taky berou mobily nebo chtěj ať se přezouváme,a když se nepřezouváme tak hned poznámka a když těch poznámek je víc tak třídní důtka a de to dál,. Mě to přijde nenormální za přezouvání dělat tyhle kraviny. A skoro všem říkaj jménem a mě příjmením,to přece není normální. A další věc a to je fakt několikrát denně,třeba mi spolužák něco říká a já v tu chvíli mlčim a hned okřiknou jen mě. No proto bych chtěl vodejít,jenže táta mi nevěří a macecha taky moc ne. I sem natočil video,jak ta učitelka na němčinu je hrozná,jenže když jsem to ukázal doma,tak jsem dostal hrozně vynadáno a i dost mega velkou facku,a když sem řekl že to je týrání tak ještě další. To přece neni normální,že sou všichni proti mě a i rodiče věří těm pitomejm učitelkám. Šlo by přestoupit teda už třeba hned do normální základky a přihlásit se na ňákou normální střední? A když bych přešel šlo by to i bez povolení táty nebo jeho přítomnosti? Já bych do maturity s těma učitelema asi chcípnul. A kdyby to nešlo můžu se přihlásit s gymplu na nějakou střední? Chtěl bych na zdrávku,chci bejt doktor ale nechci už bejt na tom debilnim gymplu. A budou se posuzovat známky? Měl jsem 5 čtyřek,vezmou mě vůbec někam?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Dody, máš nejvyšší čas se vzpamatovat. Začni tím, že si pročteš školní řád, z něhož zjistíš své povinnosti (chodit do školy připraven, přezouvat se, ...) i to, že zasedací pořádek ve třídě určuje vyučující.

Začni se učit (tvoje němčina je podle nedávno vložené práce katastrofální), zvykni si na toaletu chodit o přestávkách a v hodinách dávej pozor (to se projeví mj. i zlepšením prospěchu).

Ze "zdrávky" se doktorem nestaneš a na studium medicíny připraví nejlépe gymnázium.

Pitomí nejsou rodiče ani učitelky. Učitelky nejsou "zasedlé". Přestup na jinou školu je možný pouze se souhlasem zákonného zástupce.

dody23*
hodnocení

Ale jak to mám zlepšit? Mě nikdo nevěří. A už to asi nedoženu,nebude to na základce lehčí?

iz*

Je logické, že ti nikdo nevěří. Pročti si, co jsi napsal jenom tady. Ze všeho "na míle čouhá" tvoje neochota se učit a podřídit se pravidlům, jež ostatním nedělají problémy. S takovým přístupem narazíš všude.

doplněno 22.09.14 19:16:

––– PS: Z čeho byly ty čtyřky (vedle asi němčiny)?

dody23*
hodnocení

Němčinu jsem měl za dva,ta byla v klidu sme měli jinou učitelku.JInak to byla čeština,děják,chemie,matika,fyzika. Ten přístup nejde změnit,když sem někde kde už mě maj za takovýho flákače.

iz*

To není pravda. Přístup změnit lze. A s tou češtinou ti nevěřím. Tak jako ty čtyřkař nepíše ...

dody23*
hodnocení

O pravopis nejde ale spíš tu literku.

doplněno 22.09.14 20:47:

Jo a to se řekne,že to jde ale já se třeba snažil jednou loni,napsal sem test docela dobře,a první reakce byla že učitelka řekla (by mě zajímalo z čeho si to opsal) Pak se nemá cenu snažit,když mi nevěřej ani když nekecám nebo jsem to uměl.

iz*

"Jedna vlaštovka jaro nedělá." Jeden pokus nic neznamená. Ta změna by musela být trvalá, jinak nikoho nepřesvědčíš.

hodnocení

1x

bez souhlasu rodičů zpátky na základku přestoupit nemůžeš. ani nevím, nakolik by to bylo reálné, když už je školní rok rozběhnutý *nevi*

podat přihlášku na jinou střední školu si samozřejmě můžeš, ale nakolik budeš mít šanci na nějakou slušnou školu s tolika čtyřkami si odhadnout netroufám. asi spíš na učební obory, než na obory maturitní.

pokud chceš být lékař, tak zatni zuby a začni se učit, abys mohl odmaturovat na gymplu, protože zdrávka ti je v tomto ohledu celkem k ničemu. na lékaře se studuje vysoká škola a "přípravkou" na vysokou je právě gympl, eventuelně v tomto případě i zdravotnické lyceum (ale na to máš celkem špatné známky, je otázka, jestli by tě vzali). obyčejná zdrávka studenty připravuje na povolání zdravotnického asistenta a nedávno politikům strašilo v hlavě, že by připravovala nikoli na asistenta, ale jenom na ošetřovatele (nevím, nepostřehla jsem, jak to nakonec dopadlo). tato nepříjemná změna se ti může stát klidně v průběhu studia, sama mám kolegyni, která střední začala studovat jako budoucí všeobecná sestra a skončila ji jako zdravotnický asistent *nevi* pokud chceš po zdrávce pokračovat dál na vysoké škole a je jedno, jestli studiem na lékaře nebo na sestru, tak zpravidla bývá nutné v maturitním ročníku se kromě maturity učit ještě navíc na přijímačky, které klasicky bývají biologie, fyzika a myslím chemie v rozsahu gymnazijního učiva (což na zdrávce nedáš ani omylem, rozsah učiva je tam v tomto ohledu menší, k přípravě je vhodné pořídit učebnice právě pro gymply). nekoukala jsem teď aktuálně, ale na lékaře to takhle bývalo víceméně pravidelně, u sester to chtěly jenom některé školy, tam ta různorodost bývala větší.

aa*
hodnocení

0x

Máš pravdu, měl by jsi přestoupit, nejlépe rovnou na medicínu. Anebo si běž najít práci. Na učitele a rodiče nedej. A rodiče za tu facku zažaluj.

dody23*
hodnocení

Proč hned tak hnusná reakce? Já sem jinak hodnej,jenže mě nikdo nechápe.

Vcelku by mě zajímalo, jak by to všechno mělo fungovat abys byl spokojenej.
Nepřezouvat se, při pisemkach si zjišťovat to co nevím mobilem na netu, při vyučování se bavit, mobilovat atd?
Nebo to je nějak jinak?
dody23*
hodnocení

Normálně,jen aby se ke mě chovali normálně. Já bych dával i pozor,ale mě to uteklo všechno už to nejde dohonit,sem nejhorší a mam co dělat abych prošel. Je to moje chyba ale už nevim jak to udělat abych to zvládal. Pak mě to nebaví že jo a nedávám pozor.

hodnocení

0x

Upřímě řečeno, soudě podle Vašeho projevu se docela divím, že jste to dotáhl až do té kvarty. K Vám musí být učitelé zřejmě obzvlášť ohleduplní. Když už chcete někam přestupovat, zažádejte si o návrat tak do 6. třídy základky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]