Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sestrojit trojuhelník bez věty

Od: ondrejchlup odpovědí: 5 změna:

Dobrý,den.

Ve škole jsme dostali tento Domácí úkol(viz obrázek).

Bohužel ale nevím,jak mám trojuhelník sestrojit(tím pádem si nevím rady ani s popisem konstrukce)

Na trojuhelník totiž neplatí žádná věta,kterou jsme se učili(jsem v 8.třídě ZŠ).

Byl by někdo tak hodný a pomohl by mi?

Děkuji

doplněno 21.09.14 19:30:

Omlouvám se,první obrázek je špatný,správný je ten druhý

Jak sestrojit trojuhelník bez věty
Jak sestrojit trojuhelník bez věty #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
hodnocení

1x

Kružnice protne rameno úhlu ve dvou bodech. Takže jeden trojúhelník je ABC a druhý ABC‘.

Jak sestrojit trojuhelník bez věty #3

x®
hodnocení

0x

1. Úsečku AB; d(AB) = 8 cm

2. Úhel ABX o velikosti β = 32°

3. Kružnici k = (A; 5cm)

4. Průsečík kružnice s ramenem úhlu je bod C

ondrejchlup
hodnocení

Dobře,děkuji.Přesně takto jsem si to myslel.Takže ten trojuhelník není podle žádné věty?

x®
hodnocení

0x

Zřejmě máš na mysli věty o určenosti trojúhelníku. V tomto příkladu je trojúhelník určen dvěma stranami a úhlem proti menší z nich. Proto v tomto případě neplatí žádná z výše uvedených vět a trojúhelník není určen jednoznačně – existují dva trojúhelníky, které vyhovují zadání (úloha má dvě řešení).

ondrejchlup
hodnocení

Omlouvám se jestli vás ruším,ale nevíte X,kde bude to druhé řešení

Jak sestrojit trojuhelník bez věty #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]