Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě zda existuje nějaká knížka ,kde jsou v angličtině různé technické záležitosti a pod tím hned v angličitně. Např vysvětlený princip spalovacího motoru v ČJ a pod tím to samé v AJ. Takovouhle knížku jsem našel pouuze z oblasti ekonomiky, zajímalo by mě zda je něco podobného i v oblasti strojírenství, techniky atp. Nic takového se mi zatím nepodařilo najít.
Děkuji
Ještě před asi deseti lety byly pro překladatele nutné technické slovníky, obvykle oborové (elektrotechnický, lékařský, námořnický, atd.) a k tomu odpovídající technické vzdělání, aby překladatel znal překládanou problematiku a názvosloví.
Dnes je možné si i zcela nové termíny, které ještě nemají (nebo mají jenom několik výskytů neologismu) český ekvivalent najít v souvislostech na googlu a podle něj text nebo část textu překládat.
Například termín "volume" je pro čtenáře ročník vydání knihy, časopisu, pro elektrotechniky hlasitost, pro fyziky objem. Atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.