Nejste přihlášen/a.
Dnes po částech (ještě se vrátím):
V první větě radši použij množné číslo (zážitky). Odhaduji, že v 2. a 3. větě měl být podmět man.
Besorgen, vergessen, prüfen lassen, verlängern lassen ► následuje 4. pád bez předložky K čemu na dovolenou nebo na výlet neschopenku (Krankenschein)? 8. a 9. věta ► neurč. členy U (musela bys použít jinou předložku) táboráku se nevaří, snad na táborovém ohništi ...
2. část: Pozor na slovosled v 1. větě (přeházela jsem ji). O létě bys měla vyprávět v minulém čase. Nezaměňuj slovesa mögen a wollen (mögen neznamená chtít). Ostatní snad bude srozumitelné z obrázku.
Ještě jsem se chtěla zeptat k tomu 1. obrázku, je Krankenschein i zdravotní kartička (průkaz pojištěnce)? Děkuji
Der Krankenschein je neschopenka. Pro kartičku nebo průkaz pojištěnce bych použila nejspíše Versicherungsausweis. ... Sportaktivität darf nicht fehlen ► ... Sportaktivitäten dürfen nicht fehlen. Nechceme ležet u pláže, ale na pláži.
Pokud text převedeš do přítomného času, nebo pokud půjde o přání do budoucna, může tam zůstat ich möchte (zní to lépe než ich will). Sloveso wollen bys musela použít v minulém čase.
Snad jsem nic nepřehlédla ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.