Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dneska se ke mě dostalo, že na maturitu bude povinný český jazyk, angličtina a matematika. Jsem v prváku na střední, maturuji tedy ve školním roce 2017 / 2018. Co je natom pravdy? Myslela jsem, že to bude jako doposud - český jazyk a matematika nebo anglický jazyk.
Alice, ahoj, ještě to neřeš. Jsi na začátku studia, za ty roky bude všecko jinak, a to klidně i víckrát. Maturovala jsem 2012 a až v srpnu 2011 jsme se dozvěděli definitivní a novou verzi. Zbytečně se budeš nervovat. V matice se pro jistotu snaž, to se nikdy neztratí, ale na maturitu ještě tahle nemysli.
Jak to bude bude záležet na tom, jak se bude měnit vláda. Což nikdo neví.
O povinné matematice se hovoří dlouho, na druhou stranu 1/5 propadlíků na tak směšně lehkém testu je šílené číslo.
Neřeš to - nemá to smysl - až se přiblížíš maturitě, tak budeš vědět, jak to bude. Nezmění se to ze dne na den, při nástupu do 4. ročníku to budeš vědět a ono se o tom bude mluvit v médiích.
Chápu, že by bylo fajn to vědět při nástupu do 1. ročníku, ale není možné plánovat 4 roky dopředu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.