Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký průměr na pilota?

Od: ghgh odpovědí: 11 změna:

Dobrý den
jsem v sedmé třídě a chtěl jsem se zeptat jaký průměr musím mít aby mě přijaly na pilota dopravních letadel (myslím střední)
děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Zdravím, teď jsi mě trochu zmátl, ale žádná střední škola zaměřená na pilotování dopravních letadel není. Na takové obory se lze hlásit až na VŠ. Na ně se můžeš hlásit po úspěšném ukončení středoškolského studia.

Druhá - a dost důležitá věc - jsou peníze. Bakalářský obor na ČVUT odhaduje cenu takového 3,5 letého studia na 1 200 000,- kč za intengrovaný výcvik, což je pěkná pálka. U modulových kurzů to dělá nějakých 800 000,- kč. A to nepočítáme licence a další potřebná školení.

laazatec.cz/...

studium.fme.vutbr.cz/...

dreamer.cz/...

strygo*

Já myslím že v Praze na Aero Vodochody je střední letecká škola ale nejsem si jistý

martinaa*

To máte pravdu, střední letecké skutečně existují, ale nenabízí obory "pilot"a podobně. Spíše technické obory. Aero Vodochody nabízí obory Letecký mechanik a strojírenský obor Letecká výroba.

ssletecka.com/...

soscl-ruzyne.cz/...

stredniskoly.cz/...

doplněno 18.09.14 13:16:

Strygo, nemusíš se omlouvat :). Já třeba vůbec netušila, že střední letecká, i když s technickýmu obory, existuje ;).

strygo*

omlouvám se já jsem špatně přečetl otázku přímo na pilota jj máte pravdu že aero je technická střední

hodnocení

2x
Co vše jsi svému snu ochoten obětovat?
Předpokládám, že vše. Hlavní předpoklad je doost dobrej zdravotní stav. Bez toho to nepůjde kdybys chtěl sebevíc.
Co můžeš udělat už dnes je angličtina. Pak v patnácti jdi na první letiště co máš za barákem a tam začni na větroni a do zblbnutí lítat kolečka kolem dokola. Samozřejmě než tě nechají lítat budeš do zblbnutí zametat hangár, v lepším případě tahat lano od navijáku.
A mezitím se učit a učit.
Nikde na tebe nečekají až přijdeš. Vše musíš dokázat sám.
Cesta to je dlouhá, sakra drahá, ale ne nemožná.
Nakonec jen takovej malej nápad, jak možná trochu ušetřit, jít na to přes vojáky.
P.S. Přečti si na planes.cz Paměti starého práškaře. Krásný čtení jak se dostat až do pilotní kabiny Boeingu.

Spousta soudobých pilotů včetně vojenských začínala ne až v patnácti navětroních ale daleko dřív jako letečtí modeláři!Navíc v minulém režimu 99% pilotů od dopravek byli původně vojenští piloti.Takže nejprve na leteckého mechanika to se může hodit.dnes kdoví!

janplinto*
hodnocení

1x

Neber to osobně, ale vzhledem k pravopisu tvého dotazu a poukazu na sedmou třídu ZŠ to ani nezkoušej. *kafe*

nemamnick*

Proč by to nezkusil? Mnozí dospělí píší stejně a i hůř (což chlapce tedy neomlouvá, naopak by ho to ale mělo motivovat k větší snaze). Je v sedmé třídě, má ještě dost času na sobě zapracovat v potřebných oblastech.

sarkaona*
hodnocení

0x

No ona to rozhodně není levná záležitost. To především.

ivik*
hodnocení

0x

Můj známý měl syna, ten se chtěl rovněž stát voj.pilotem.Základku a gympl prošel absolutně se samýma jedničkama, nikdy nedostal z ničeho za 2,( to jsem nikdy u nikoho nezažila),a pak dělal přijímačky tehdy na voj.letec. školu do Žiliny,nevzali ho pouze pro to, že si asi ve 14 letech zlomil nohu při fotbale.

buss
hodnocení

0x

Taková není, je třeba si udělat střední, co s letectvím souvisí, technické obory (ale není to nutné, ale vhodné, možná tam bude výcvik na amatéry, PPL, ale věk) a pak lépe na VŠ (i do ciziny), či k vojákům a pak k dopravním. Kurzy jsou nabízeny, hledej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]